Dette Linux-geværet sikter «automatisk»
Svindyr og høyteknologisk rifle er på trappene.
De fleste liker å bruke våpen til sport og jakt, og her gjelder det å være dyktig både når det dreier seg om sikting, tålmodighet og å ha oversikt over situasjon, terreng, vind og så videre.
Det amerikanske selskapet TrackingPoint strekker nå ut en hjelpende hånd til alle som er litt skjelvne eller er på utkikk etter nærmest kirurgisk presisjon på skytingen sin.
Ved hjelp av teknologien «Precision Guided Firearm» (PGF), gir selskapet våpenglade mennesker en høyteknologisk og Linux-dreven mulighet til å treffe mer nøyaktig enn noensinne.
Regner ut det meste
Når du tar en titt inn i siktet på geværet, får du se et såkalt heads-up display (HUD) à la cockpiten på et jagerfly, som kjører på det frie operativsystemet Linux.
Ved hjelp av dette grensesnittet kan du først markere et mål ved å trykke på en knapp ved avtrekkeren. Målet blir deretter markert med siktets innebygde laser.
Deretter regner maskineriet ut avstand, temperatur, luftfuktighet, slitasjen på løpet og en hel haug med andre faktorer. Via siktet får du til slutt informasjon om hvor et eventuelt skudd vil ende opp under de nåværende forholdene.
Skytemekanismen skiller seg også ut fra et vanlig våpen. Våpenet vil nemlig ikke fyre av før du plasserer siktet over markeringslaseren. Så fort disse to stemmer overens, fyker kula av sted.
Dette fjerner mye av problematikken rundt bevegelse på geværet når du presser inn avtrekkeren, og skal øke presisjonen betydelig. Du kan også velge å avbryte både skudd og markør med det avanserte systemet.
Dyr presisjon
PGF-geværene dukker opp i tre varianter, og den billigste modellen får du for over 95 000 kroner. Deretter blir det bare dyrere, så da gjelder det å spare penger hvis du er en våpenentusiast.
Vil du vite mer om disse våpnene, kan du sjekke ut TrackingPoints offisielle nettside.
- Les også: Hvor lenge varer et 3D-printet gevær?
- Les også: Sjekk ut duppedittene til den nordkoreanske snikmorderen
Se også videoen nedenfor for mer informasjon:
(Kilde: Ars Technica)