Til hovedinnhold

– USA tester smart-rifler

Blir det like lett å skyte folk i krig som det er å spille Battlefield?

YouTube/Tracking Point

En ny utgave av smart-rifla til TrackingPoint er i dette øyeblikk til test hos det amerikanske militæret, melder Engadget. Våpenet er basert på Linux, og skal gjøre det svært enkelt for omtrent hvem som helst å treffe målet man sikter på, hvert fall innnenfor en rekkevidde på 450 meter.

I skytespill som Battlefield eller Call of Duty, har utviklerne hentet inspirasjon fra virkelige krigshandlinger og ekte våpen. Her er det heller motsatt, med våpenprodusenten som har hentet inspirasjon fra dataspillenes verden. At smart-rifla kan betjenes av amatører, med minst like høy presisjon som i et dataspill, gjør dette også interessant for U.S Army.

Her er en versjon av smart-geværet.Foto: Tracking Point

– Militæret har kjøpt flere enheter for testing og evaluering, sier markedssjef Oren Schauble i TrackingPoint til Defensetech.org.

I egne tester traff opp mot 70 prosent av nybegynnere blink med smart-rifla på drøye 900 meters avstand (1000 yards). Den nye utgaven av tidenes kanskje farligste gevær koster opp mot 165 000 kroner.

– Vi er våpen-nerder. Vi er videospill-nerder. Vi er ingeniør-nerder. Bare tenk hvor vi vil være om 3-5 år, sier Schauble i samme intervju.

Dette er noe av det de ser for seg:

(Advarsel: Videoen viser krigslignende handlinger)

Her er et "dummere" våpen:
Se, de tester et 3D-printet gevær »

(Kilder: Engadget, Defensetech.org)

annonse