Til hovedinnhold

Skyt i vei med en iPhone på geværet

Inteliscope gjør smarttelefonen om til et sikte.

Inteliscope

Å klistre telefonen til en skyter er vel ikke det første man tenker på når man har kjøpt seg en ny iPhone, men det er dette som er tanken bak et produkt som heter «Inteliscope Tactical Rifle Adapter».

Ifølge oppfinneren Jason Giddings kan en iPhone fungere ypperlig som et sikte, og sammen med adapteren og en iOS-app, skal Inteliscope gi bæreren av våpenet et såkalt heads-up display med flere nyttefunksjoner.

Masse info

Sett fra den andre siden.Foto: Inteliscope

Du fester altså mobilen til adapteren, som skal gi beskyttelse mot støt. Når både iPhone og app er på plass, kan du begynne å bruke en digital zoom på 5x – eller sette mobilen i portrettmodus, om det er din kopp med te.

iPhonen kan i tillegg by på informasjon om vær og vind, GPS-koordinater, kompass og masse annet – i tillegg til å kunne ta opp video mens du skyter.

Pass på

Alt er ikke bare fryd og gammen med Inteliscope-systemet. Optikken til en iPhone er rimelig begrenset, og passer ikke til virkelig lange avstander. Videre kan kalibre større enn .223 eller 5,56 mm skade telefonen.

Inteliscope er uansett et fiffig påfunn for de som vil prøve ut litt mer høyteknologiske hjelpemidler på jakt eller skytetrening, og det har den forholdsvis rimelige prisen 70 dollar (400 kroner). Det vil være adaptere tilgjengelig for iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5 og iPod Touch.

Her er enda et høyteknologisk våpen:
Dette Linux-geværet sikter «automatisk» »

Nedenfor kan du se Inteliscope i aksjon:

Se også flere videoer på InteliScope-kanalen på YouTube.

(Kilde: Gizmag)

annonse