Til hovedinnhold

Hvor lenge varer et 3D-printet gevær?

Test avslører hvor robuste utskrevne våpen er.

DXLiberty / YouTube

Tidligere har våpensmeder som vil skrive ut pistoler og geværer med 3D-printere fått printeren beslaglagt, men det hindrer likevel ikke entusiastene i å fortsette utviklingen.

Tidligere i år gikk noen glade amatører fra det såkalte Wiki Weapon-prosjektet sammen for å finne ut om de kunne skrive ut visse deler til bruk i en funksjonell semiautomatisk AR-15-rifle. Forrige helg gikk de til steget med å teste ut kreasjonen med ekte kuler, og du kan selv se hvordan testen gikk i videoen under:

Teamet håpet på å fyre av 20 skudd, men måtte altså klare seg med seks stykker.

Delvis 3D-printet

Wiki Weapon-gjengen visste nemlig at våpenet ville bryte sammen. De hadde skrevet ut bare en liten del av våpenet, avtrekkeren og håndtaket, mens resten var standard våpendeler. Stresstesting av ulike deler av våpenet skal nemlig bidra til å finne ut nøyaktig hvilke krav som trengs hvor i designen.

Nå skal de bruke testresultatene til å forbedre konstruksjonen, slik at den tåler det voldsomme trykket fra kulene bedre i neste omgang. Målet er selvsagt et våpen som er på nivå med konvensjonelle geværer.

Last ned våpen fra nett

Wiki Weapon-prosjektet har som mål å skape verdens første 3D-printede våpen, som du kan laste ned fra Internett. De planlegger også et forum der folk kan dele våpenoppskrifter med hverandre.

Inntil da må de altså få et 3D-våpen til å fungere, og da gjenstår det fortsatt mye testing.

Hva mener du? Er det betenkelig at man snart kan «laste ned våpen» fra Internett? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: Wired)

annonse