Til hovedinnhold

LG lanserte krum telefon

LG G Flex er offisiell – og kommer sannsynligvis til Norge.

LG
Ring, ring, ring, ring, ring, ring, ring, ring - bananaphone!Foto: LG

2013 har vært et år fullt av lekkasjer og ryktemakeri for LG. I den senere tid har ryktene dreid seg om en kommende Nexus-modell, og om en telefon med litt sært utseende; LG G Flex. Nå er telefonen lansert, og som de lekkede bildene viste, den er bøyd på midten.

I motsetning til Samsungs Galaxy Round, som er kurvet i lengderetningen, er altså Flex utformet mer som en banan. I pressemeldingen skryter LG av at G Flex er den første telefonen som er kurvet på en slik måte at den følger ansiktet.

Les også: Din neste mobil kan ha buet skjerm

OPPDATERT: LG venter å kunne lansere G Flex i Norden på et senere tidspunkt, men datoen er ikke klar ennå.

Mikrofonen er nærmere munnen

Fordi den er kurvet skal mikrofonen på telefonen havne mye nærmere munnen når du snakker i den, slik at personen i andre enden hører deg bedre.

Det er heller ingen liten telefon det er snakk om her. LG Flex har en seks tommer stor fleksibel OLED-skjerm, som er bygget på plastmaterialer. Dette skal gjøre at selve skjermpanelet tåler mer enn tidligere paneler.

Plast over forsiden også?

Det er ikke oppgitt om også forsiden på selve telefonen er dekket i plastmateriale, slik at telefonen tåler støt og slag bedre enn andre telefoner. Det er tross alt glasset over skjermen som ofte knuses først.

Til tross for den voldsomme størrelsen, har skjermen i LG G Flex bare 720p-oppløsning. Dermed vil den ikke være like skarp som dagens toppmodell, G2, som har 5,2 tommers skjerm med 1080p-oppløsning.

Les også: Test av LG G2

Ikke Pen Tile-skjerm

Det er dessuten verdt å nevne at skjermen her er en fullverdig RGB-variant, der alle pikslene har hver sine tre subpiksler. Dermed risikerer du ikke å se store, sorte mellomrom, mellom pikslene, når skjermen viser en gitt farge, slik som med skjermer basert på Pen Tile Matrix-teknologien.

Akkurat som LG G2, har G Flex de fysiske knappene på baksiden. Designmessig ser den også ut til å ha svært mye til felles med dagens toppmodell, hvis vi ser bort fra bøyen på midten, altså.

Kraftig innmat

Også på innsiden er mye likt mellom de to modellene. LG G Flex kjører samme systembrikke som LG G2, altså en Snapdragon 800-variant fra Qualcomm. Her får du fire prosessorkjerner som tikker og går ved 2,26 GHz. En kraftig grafikkdel og 2 gigabyte RAM gjør også sitt for å holde ytelsen god.

Akkurat som Samsung gjorde med Galaxy Round, har LG bygget inn tilpasninger i menyene, som skal dra nytte av den krumme formen på telefonen. Blant annet skal du kunne trekke to fingre fra midten av låseskjermen, for å vise filmer eller Youtube-snutter. LG sammenlikner dette med å trekke fra gardinene i et kinolokale.

Låseskjermen skal også tilpasse seg hvordan du holder telefonen.

Stort batteri

I tillegg til dette, er LG G Flex utstyrt med et stort batteri på hele 3500 mAh. Med et batteri på "bare" 3000 mAh, er LG G2 den Android-telefonen vi vet om med best batteritid i dag, så vi forventer at LG G Flex også vil holde en stund på en lading.

Sist, men ikke minst, baksiden på LGs banantelefon skal være dekket av et belegg som selv reparerer små skraper og skrammer. Dette skal skje på få sekunder, og telefonen skal se ny og fin ut lenger, hevdes det i pressemeldingen.

Akkurat som Samsungs Galaxy Round vil LG G Flex først rulle ut i Sør-Korea.

Les om Samsungs kurvede telefon – Galaxy Round

(Kilde: engadget.com / LG Pressemelding)

annonse