Til hovedinnhold

– Samsung Galaxy S5 kan få 64-bit

Samsung har bekreftet at de vil designe sin egen 64-bit-prosessor.

Samsung

På onsdag gikk Samsung ut og annonserte at de jobber med en 64-bit prosessor basert på en design fra ARM, og at de deretter vil utvikle sin egen 64-bitdesign.

Dagen etter kunne nettstedet Digitimes rapportere at Samsung allerede neste år vil lansere 64-bit mobiltelefoner i toppmodell-kategorien. Nettstedet har fått informasjon fra kilder i bransjen, som skal ha kjennskap til planene.

Skulle opplysningene stemme, er det ikke usannsynlig at det er Samsungs neste toppmodell, Galaxy S5, det er snakk om.

Foto: Samsung

Ifølge Digitimes' kilder vil de nye telefonene også benytte en ny type skjermer med en oppløsning på hele 2560 x 1440 punkter – også kalt WQHD. Til sammenligning har Samsung Galaxy S4 en oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Samsung har selv nettopp presentert planer om å lansere skjermer med denne oppløsningen i løpet av neste år, så det er langt fra usannsynlig at S5 vil bli den første Samsung-telefonen med en slik skjerm. Både Samsung Display og Japan Display vil starte volumproduksjon av skjermene snart, skriver Digitimes.

Les mer om Samsungs nye skjermer her »

De kommende mobiltelefonene vil også benytte et nytt kamera med oppløsning på 16 megapiksler.

Slik ser Samsung for seg skjermutviklingen, de neste par årene. Foto: Samsung

Vil trenge 64-bit

Med en 64-bitprosessor, følger Samsung i Apples fotspor.

Apple lanserte i høst den første mobiltelefonen med 64-bitprosessor, Apple iPhone 5S. Selv om brukerne kanskje ikke vil merke den helt store forskjellen mellom telefoner med 32- eller 64-bit prosessorer i dag, åpner 64-bit opp for en del nye muligheter. I tillegg til at en 64-bit prosessor kan adressere mer enn 4 GB RAM, har prosessorene også instruksjonssett og registre som kan brukes til å behandle større datamengder samtidig. Det vil kunne gi ytelsesforbedringer såfremt både operativsystem og apper er skrevet for å utnytte det.

– Mange mennesker tenkte tidligere, hvorfor trenger vi egentlig 64-bit på mobile enheter? Folk spurte om dette helt frem til for tre måneder siden. Nå tror jeg ingen spør det spørsmålet lenger. De spør i stedet om når de kan få det, sa Stephen Woo i Samsung under en analytikerpresentasjon i Sør-Korea, skriver Cnet.

Les også: – Neida, 64-bit på iPhone er ingen gimmick

annonse