Til hovedinnhold

– Apple med stor, bøyd iPhone neste år

Bloombergs kilder hevder Apple kommer med 4,7- og 5,5-tommere med kurvede skjermer.

ciccaresedesign.com

Apple holder på å utvikle neste generasjon iPhone-design, og endelig skal telefonene få større skjermer, skriver Bloomberg.

Det er en person som skal ha kjennskap til Apples planer som forteller dette til Bloomberg. I tillegg til at Apple planlegger telefoner med større skjermer, skal de også ha planer om å bruke skjermer med buet glass – slik Samsung og LG har gjort i henholdsvis Samsung Galaxy Round og LG G Flex. Glasset skal imidlertid være bøyd ned mot kantene av skjermen, og ikke på midten.

Apple har også planer om å legge inn en ny type sensorer i skjermene, slik at telefonen kan skille mellom lette og harde trykk på skjermen.

4,7 og 5,5 tommer

Ifølge Bloombergs kilde er det planer om to modeller, som begge vil komme i løpet av tredje kvartal 2014. Den ene modellen vil få en skjermstørrelse på 4,7 tommer, mens den andre vil være på 5,5 tommer. Den minste modellen vil dermed være bare litt mindre enn telefoner som Samsung Galaxy S4 eller Sony Xperia Z1 (begge har 5-tommere), mens den største vil være litt mindre enn Samsung Galaxy Note 3 (5,7 tommer).

Talsperson Natalie Kerris i Apple ønsket ikke å kommentere påstandene overfor Bloomberg.

– Skjermstørrelse er ett av områdene hvor Apple er nødt til å komme i kapp med Android-telefonene, sier analytiker Dennis Chan i Yuanta Financial Holding Co. til Bloomberg.

Les også: – Din neste iPhone kan få safirglass-skjerm

annonse