Til hovedinnhold

Samsung lanserer buet telefon

Men, Galaxy Round kommer ikke til Europa.

Samsung
Det er Samsungs velkjente Touch Wiz-menyer som kjører på Galaxy Round.Foto: Samsung
Til tross for svært mange likheter med Galaxy Note 3, kommer Galaxy Round uten den digitale pennen.Foto: Samsung

Etter mange år med rykter om buede mobilskjermer ser det nå, endelig, ut til at enhetene er på vei. Den senere tiden har ryktene gått både rundt LG og Samsung, men det er Samsung som har kommet først frem til lanseringen. Galaxy Round ble lansert i går kveld.

Telefonen er i praksis en Galaxy Note 3 som er bøyd i lengderetningen og kommer uten penn. Skjermen er en 5,7 tommer stor full-HD-variant, som har fått navnet Super Flexible AMOLED.

Les også: Både LG og Samsung starter produksjon av bøyelige skjermer

Bøyd, men ikke bøyelig

Som ventet, for de første mobilene med fleksibel skjermteknologi, er det ikke snakk om en fleksibel telefon. I første omgang handler denne teknologien om å lage uvanlig utformede skjermer.

Mange av ryktene om fleksible skjermer har gått ut på at telefonene kanskje ville få en fleksibel overflate oppå skjermen, slik at de ble ekstra motstandsdyktige mot knall og fall. Dette ser ikke ut til å være tilfelle med Galaxy Round, som har glass over skjermen.

Spesifikasjonene er ellers ganske like Note 3-modellen som ble lansert i september. Motoren er en Snapdragon 800 fra Qualcomm, og til å hjelpe seg har den 3 gigabyte RAM. På lagringssiden er telefonen utstyrt med 32 gigabyte intern lagring, men den kan også bruke minnekort.

Mindre batteri

Ved siden av den buede skjermen ser det ut til å være batteristørrelsen som er den største forskjellen mellom Galaxy Round og Galaxy Note 3. Den buede varianten har et batteri på 2800 mAh, som er en del mindre enn de 3200 milliamperetimene Galaxy Note 3 kan skilte med.

Galaxy Round veier 154 gram. Det er 14 gram mindre enn den flate slektningen veier.

Når telefonen ligger flatt kan du trykke på sidene for å vise statusinformasjon, eller bytte spor i musikkspilleren.Foto: Samsung

Gravity Effect og Bounce UX

Samsung har lagt inn funksjoner i Touch Wiz-menyene sine som skal dra nytte av den buede formen på mobilen. Hvis telefonen ligger flatt, og du presser ned en av sidene, viser den informasjon om tapte anrop og en rekke andre ting på skjermen. Denne funksjonen likner mye på den som først ble lansert i Galaxy Note II, der man ved å holde hånden over nærsensoren på telefonen kunne få opp mer eller mindre den samme statusskjermen.

I tillegg skal musikkspilleren ha fått en funksjon som skifter spor ved at du vipper på telefonen. De to spesialfunksjonene er kjent som Gravity Effect og Bouce UX.

Foreløpig kan det altså virke som om nytten av den bøyde skjermen er litt uklar, men så er det også ganske vanlig at det famles litt i førstegenerasjonsproduktene.

Kommer ikke til Norge

Den største ulempen for de som ønsker seg en Galaxy Round er at telefonen bare skal selges gjennom SK Telecom i Sør-Korea. Fra Samsung i Norge får vi opplyst at telefonen hverken vil bli å se i Norden eller Europa.

Selv om SK Telecom bruker noen av de samme frekvensbåndene som vi gjør for 3G og 4G, er det lite sannsynlig at den vil fungere med et norsk SIM-kort. Galaxy Note 3, som den ellers deler mange spesifikasjoner med, selges nemlig med en regionssperre som gjør at den må startes første gang med et SIM-kort fra regionen den er solgt i.

LG Flex?

Det er ventet at også LG vil lansere sin buede telefon om kort tid. Ryktene vil ha det til at telefonen får navnet LG Flex.

Det er også verdt å få med seg at LG nå har påbegynt produksjon av batterier med utradisjonelle former, for å muliggjøre mobiler og tilbehør med uvanlige former.

Under ser du en liten videodemonstrasjon av Gravity Effect-funksjonen i Samsung Galaxy Round:

(Kilder: cnet.com, gsmarena.com, engadget.com)

annonse