Nyhet

Her fanger dronen en annen drone med et nett

«Dronekrigen» har begynt - se videoen.

Samtidig med at dronene har økt kraftig i omfang popularitet, har det også dukket opp et knippe anti-drone-idéer for dem som ikke er overbegeistret for de flyvende maskinene. Nettstedet Digital Trends melder nå om en drone som er designet for å uskadeliggjøre andre droner.

Den nye konseptet ble utviklet av studenter ved Michigan Tech University i USA. og fungerer rett og slett ved å skyte ut et nett som fanger den uvelkomne dronen.

Settes effektivt ut av spill

Dronen beskrives passende nok av utviklerne som en «dronefanger». Den er designet for å kunne følge etter droner for deretter å skyte ut et nett fra en avstand på opptil 12 meter.

Slik ser det ut etter at dronen er blitt fanget.

Nettet har en solid diameter og skal være i stand til å fullstendig sette målet ut av spill ved at propellene vikles inn i nettet. Det avfyres også med høy hastighet, slik at til og med raske og smidige droner ikke skal kunne føle seg trygge.

Nettet er i tillegg festet til dronen det skytes ut fra, slik at fangsten kan returneres til bakken og eventuelt gis tilbake til eieren. Selve dronen skal kunne følge etter målet på egen hånd, men kan også kontrolleres av en person, helt eller delvis.

Skal bekjempe ulovlig drone-aktivitet

Anti-drone-dronen er ment som et mottiltak mot ulovlige aktiviteter som utføres ved hjelp av droner, slik som hacking, spionasje og smugling. Dette er er noe vi har sett tidligere, for eksempel i form av en drone som ble brukt til å frakte narkotika og våpen.

En patentsøknad på den nye dronen skal være levert inn, og skulle den godkjennes kan det være dronen blir kommersialisert. Når dette eventuelt vil skjer er imidlertid høyst uvisst. Utviklerne har laget en demonstrasjonsvideo av dronen som indikerer at den er temmelig effektiv. Videoen kan du se under.

Det nye tiltaket er nok bedre enn å skyte ned droner: Nå finnes det nemlig også anti-drone-ammunisjon til haglegeværer »

Les også
Intels nye drone kan lage heftige lysshow
Les også
Video: Denne motorsag-dronen skal du ikke spøke med
Les også
Denne dronen kopierer tegninger du lager på tegnebrettet
Les også
Høyteknologiske «SkyWall» kan skyte ned en drone fra hundre meter
Les også
I Nederland trener de opp ørner for å stoppe droner
Les også
Denne dronen kan kjøre både i luften og under vann
Les også
Her setter den norske dronen verdensrekord i løftekapasitet
Les også
Mann skjøt ned drone med hagle - får ingen straff
Les også
Dop, våpen og pornografi ble nesten flydd inn til fengselet
Les også
Med denne kan politiet stoppe droner på avveie
annonse