Nyhet

Intels nye drone kan lage heftige lysshow

Video: Her flyr hele 500 droner samtidig.

Intel går nå nye veier i måten du kan bruke droner på. Deres nyeste modell heter Shooting Star, og den er laget med et mål for øyet; å enkelt kunne lage enorme lysshow, melder Engadget.

Tidligere i år skrev selskapet seg inn i Guinness ved å fly hele 100 droner samtidig på en gang. Under fremvisningen av Shooting Star var hele 500 droner i luften, hvor en lyskilde under hver av dronene ga et enorm lysshow.

Hvordan det så ut ser du i videoen nederst i artikkelen.

En sverm av lys

Den nye dronen har altså en lyskilde på undersiden, et LED-lys som kan gjengi fire milliarder forskjellige farger. Selve farkosten er ifølge Intel laget for å minimere faren dersom det skulle oppstå problemer.

Dronen er laget i skum og fleksibel plast, samt at propellene er beskyttet av egne bur i tilfelle dronen skulle havne blant publikum. Samtidig skal modellen takle å fly i regnvær. Flytiden er omlag 20 minutter før dronen trenger lading.

Uvisst om den kommer for salg

Intel har ikke sagt noe om hvorvidt den nye Shooting Star-dronen kommer for salg, og hva den eventuelt vil koste. Som Engadget påpeker så er det noen utfordringer knyttet til dronen, som jo er laget med tanke på å kunne flys i svermer av titalls eller hundretalls av enheter samtidig.

Som enkeltstående produkt er nemlig ikke dronen så imponerende i forhold til andre alternativer på markedet.

Intel måtte på sin side søke om dispensasjon fra amerikanske myndigheter for å kunne fly den enorme svermen på 500 droner med kun én pilot. Mye av dette styres via en egenutviklet programvare som blant annet tar hensyn til batteritiden på de ulike dronene, og som ikke minst koordinerer hvor og hvordan de skal fly.

Ifølge Intel selv så kan slike show, som du ser nedenfor, kunne lages via denne programvaren på kun få dager.

Har du tenkt å kjøpe deg drone?
Her kan du lese reglene som gjelder for droner før du bestemmer deg »

(Kilde: Engadget)

Se Intels lys-show her

Les også
Amazon vil levere pakker fra flyvende varehus
Les også
Video: Denne lynkjappe fallskjermen kan redde dronen din fra den sikre død
Les også
Her fanger dronen en annen drone med et nett
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne jet-drone
annonse