Denne ammunisjonen er for de som vil skyte ned droner

Kan gjøre det farligere å fly droner inn på privat eiendom.

Foto: Snake River Shooting

Det er en kjensgjerning at ikke alle er overbegeistret for de stadig mer utbredte kameradronene, men i USA har noen nå gått ganske langt i sin drone-fiendtlighet. Der markedsfører man nemlig nå ammunisjon mot folk som ønsker å skyte ned droner. Det melder våpennettstedet AmmoLand.

Ammunisjonen heter «Drone Munition» og er simpelthen en type hagleammunisjon. Det er uvisst akkurat hva som gjør ammunisjonen spesielt egnet for droner, annet enn at den skal være blyfri og trygg for miljøet.

Vil beskytte privatlivet

Ladningen skal vistnok også ha ekstra høy kvalitet som skal sikre at kameradronene effektivt settes ut av spill, men utover dette ligger nok nyheten mest i selve markedsføringen av ammunisjonen.

Motivet bak det nye fremstøtet er å appellere til folk som ønsker å beskytte seg mot den invasjonen av privatlivet som mange mener dronene representerer.

– Vi er veldige glade for å kunne tilby et produkt som fokuserer på å beskytte våre friheter. Vi ser på dette som et fullstendig skifte i industrien og som et viktig forsvar mot de økende truslene mot vår livsstil, sa sjefen i selskapet som tilbyr den nye ammunisjonen, Casey Betzold, til AmmoLand.

Kriminell handling

Det finnes visstnok allerede flere eksempler på at droner er blitt skutt ned. Ifølge AmmoLand skal en mann for eksempel nylig ha skutt ned en drone som angivelig spionerte på datteren hans mens hun solte seg ved bassenget.

Nettstedet peker også på tilfeller hvor droner har utgjort en konkret trussel mot andre mennesker, med referanse til fyren som monterte en pistol på en drone og dermed kunne bruke dronen som et dødelig våpen, som vårt søsternettsted Teknofil meldte om.

Lovligheten rundt det å skyte ned kameradroner er imidlertid høyst tvilsom. Som DIY Photography meldte nylig ble en mann i USA arrestert for å ha skutt ned en drone han påstod fløy over eiendommen sin. Mannen risikerer både en saftig bot og fengselsstraff i opptil flere år.

Kanskje er det tryggere å filme under vann: Nå kan du sette GoPro-kameraet ditt i en mini-ubåt »

(Via DIY Photography, FStoppers)

Les også
– Dagens regelverk for droner er altfor komplisert
Les også
Mann skjøt ned drone med hagle - får ingen straff
Les også
Dette skal være en av verdens minste 4K-kameradroner
Les også
Nå blir de populære kameradronene til DJI mer intelligente
annonse