Til hovedinnhold

Video: Denne motorsag-dronen skal du ikke spøke med

Finske drone-entusiaster med farlig stunt.

YouTube

For mange er fristelsen til å utstyre droner med andre ting enn bare kameraer simpelthen for stor, noe som av og til får farlige utfall. Vi har tidligere sett droner med pistoler, men nå har det dukket opp et nesten like helsetruende konsept - og det fra vårt naboland i øst.

Som blant andre The Next Web melder bestemte en gruppe finske bønder seg nemlig for å feste intet mindre enn en motorsag til en drone. Stuntet ble foreviget i en YouTube-video med den passende tittelen «Killerdrone flying chainsaw».

Fjernstyrer sagen

I motsetning til hva man kanskje skulle tro er konseptet ikke ment å ha en konkret nytteverdi, men er derimot mest for underholdning. Finnene går løs på både ballonger og snømenn, mens kutting av istapper kanskje er det nærmeste man kommer en matnyttig anvendelse i videoen.

Dronen kan blant annet brukes som en noe omstendelig måte å kappe istapper på.
YouTube

Motorsagen som ble festet på dronen er fjernstyrt, slik at den kan startes og stoppes når som helst under flygningen, og dronen er også utstyrt med kamera som viser aktivitetene fra motorsagen perspektiv.

Bruker DJI S1000

Det fremkommer ikke av videoen hva slags drone som benyttes, men The Verge melder at det dreier seg om en modell av typen DJI S1000. Dette er en profesjonell dronemodell med åtte propeller som kan bære en vekt på opptil 11 kilogram.

Demonstrasjonsvideoen av den finske motorsag-dronen, som allerede har nesten én million visninger på YouTube, kan du se under.

Droner kan brukes til mye ugagn: Denne avanserte kanonen kan skyte ned en drone fra hundre meters hold »

annonse