Denne dronen kopierer tegninger du lager på tegnebrettet

Nytt, unikt dronekonsept på gang – men hva kan det brukes til?

Vi begynner å få mange eksempler på nye bruksområder for droneteknologien, utover bare fotografering og videofilming. Et nytt, spenstig dronekonsept fra universitetet MIT har kanskje ikke en umiddelbar nytteverdi, men er ganske artig likevel.

Som Popular Science melder har forskere der nemlig laget en drone som er i stand til å tegne på en vertikal flate. Nærmere bestemt kopierer dronen tegnebevegelsene til en person som fører en tusj rundt på en horisontal overflate.

Flyvende pantograf

Forskerne kaller selv konseptet for en «flyvende pantograf», og forklarer at tanken bak er å gi maskiner en rolle innen estestikk for å legge til rette for et slags kunsterisk «samarbeid» mellom menneske og maskin.

Dronen er ikke laget kun som forlengelse av brukeren, og representerer heller ikke bevegelsene til brukeren på en perfekt måte, av naturlige, tekniske årsaker. Dette velger utviklerne imidlertid å kalle «tilføring av et nytt, visuelt språk til kunstverket».

Det at dronen i stor grad «slurver» med å kopiere kunstnerens tegning ser med andre ord ut til å være en sentral del av selve idéen, og ikke i utgangspunktet en «feil» som skal korrigeres.

«Hacket» kontrollen

Den nøyaktige virkemåten til dronen er litt uklar, men forskerne ifølge demonstrasjonsvideoen fungerer det hele ved å «hacke» fjernkontrollen til dronen med et spesialdesignet kretskort, for på denne måten å mate dronen med datagenererte signaler.

Det er uvisst om eller når forskerne planlegger å kommersialisere teknologien, og selv om det skjer spørs det hvor stor interessen blir blant de mindre kunstnerisk anlagte sjelene. Demonstrasjonsvideon av konseptet kan du se under.

Microsoft-forskerne har også nylig vist frem et nytt konsept: «Holoportation» lar to personer forflytte seg til samme sted virtuelt »

A Flying Pantograph from Fluid Interfaces on Vimeo.

Les også
Denne dronen kan lande på en vegg, og klatre oppover
Les også
Her fanger dronen en annen drone med et nett
Les også
Dette er verdens første 3D-skrevne jet-drone
annonse