Til hovedinnhold

Høyteknologiske «SkyWall» kan skyte ned en drone fra hundre meter

Se videoen av det som trolig er det heftigste anti-drone-våpenet til nå.

OpenWorks/YouTube

Dronenes inntog på markedet har gitt opphav til det litt snodige fenomenet anti-drone-teknologi, som har tatt flere kreative vendinger. Nå har det dukket opp et produkt for dem som virkelig ønsker å vise de flyvende maskinene hvem som er sjef. Det melder The Next Web.

«SkyWall 100» er navnet på en ganske fryktinngytende innretning som vekker assosiasjoner til et høyteknologisk, militært anti-luftskytsvåpen, men som altså er ment for droner.

Skyter nett fra 100 meter

Våpenet er utviklet av det britiske selskapet OpenWorks og skyter rett og slett ut et nett som fanger dronen i luften. Innretningen er i stand til å treffe målet sitt fra en avstand på hele 100 meter.

Slik ser det ut idet nettet fanger dronen.
OpenWorks/YouTube

SkyWall benytter en gassdrevet utskytningløsning, og byr på en sofistikert siktemekanisme. Et «smart» kikkertsikte fanger opp informasjon om dronens fart og avstand, for så å analysere dataene og definere den optimale «kulebanen».

Når systemet har beregnet hvor brukeren må sikte indikeres dette med en pipetone, og deretter er det bare å fyre løs. Våpenet skal være lett å lade om, slik at man kan nøytralisere flere droner i rask rekkefølge om nødvendig, og det er også enkelt å ta med seg.

Fallskjerm

Prosjektilene er utstyrt med fallskjerm som frakter dronen trygt ned til bakken etter at den er uskadeliggjort. Produsenten antyder at SkyWall blant annet er ment å forhindre droner i å frakte ulovlige varer inn i fengsler, noe vi har sett eksempler på allerede.

Hvorvidt den vil bli tilgjengelig for vanlige forbrukere er ikke kjent, og ingen pris foreligger. Mer informasjon finner du hos OpenWorks, og i videoen under ser du dronen i aksjon.

Et annet alternativ er å simpelthen skyte ned dronen med vanlige skytevåpen: Det er imidlertid ikke så smart »

annonse