Til hovedinnhold

Dette er Canons største satsning på speilløse noen gang

EOS M5 er deres nye speilløse flaggskip.

Canon

Mange forbrukere har skrotet det tradisjonelle lommekameraet til fordel for det som alltid er for hånden, nemlig mobiltelefonen. Men selv om kameraet til modeller som Samsung Galaxy S7 og den nye Apple iPhone 7 kan holde i mange situasjoner, er det stadig et marked for «skikkelige» kameraer med utskiftbar optikk.

Kameraprodusenten Canon er en av dem som i flere år har leflet med speilløse kameraer – som i det store og hele har fleksibiliteten og kvalitetene til den tradisjonelle speilrefleksen, men samtidig gjerne betyr mindre størrelse og lavere vekt.

Canon
Canon
Canon
Canon

Nå har selskapet dratt duken av sitt hittil beste forsøk på å frembringe en virkelig seriøs kandidat i det speilløse markedet: Canon EOS M5.

Litt DNA fra EOS 80D

Det nye kameraet ha en veiledende pris på drøye elleve tusenlapper når det kommer i handelen i løpet av november måned. Forgjengeren EOS M3 koster i skrivende stund rundt halvparten.

Det betyr selvsagt ikke at EOS M5 automatisk er dobbelt så bra, men det viser jo hvor Canon legger lista med den nye modellen. Ser vi på teknologien minner faktisk EOS M5 en del om den folkelige «arbeidshesten» Canon EOS 80D.

De to koster også omtrent like mye, men her får du altså mindre å dra på – 427 gram med minnekort og batteri er litt over tre hundre gram lavere vekt enn nevnte 80D.

M5 er faktisk det første EOS-kameraet med Canons DIGIC 7-prosessor, som kombinert med selskapets 24,2 megapiksels APS-C CMOS-sensor og Dual Pixel CMOS AF med 49 fokuspunkter burde kunne levere anstendig bildekvalitet.

Det er relativt kjapt også, med en kontinuerlig skuddtakt på 7 bilder i sekundet, eller 9 bilder med predefinert fokus.

Selve utformingen har også fått et løft. I tillegg til den vippbare berøringsskjermen har EOS M5 fått en 2,3 megapiksels elektronisk søker, noe mange sikkert vil sette pris på. At kameraet er utstyrt med både Wi-Fi, NFC og Bluetooth bør også kunne bidra til å gjøre kameraet mer anvendelig.

Første objektiv med LCD

Canon EF-M 18-150mm f3.5-6.3 IS STM.
Canon
Canon EF 70-300mm F4-5.6 IS II USM.
Canon

Canon har også et nytt EF-M-objektiv på trappene: EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM. Dette har en firetrinns bildestabilisator som vil fungere sammen med EOS M5-modellens interne 5-aksede digitale stabilisering. Dette skal være i salg fra november og har anbefalt utsalgspris på fem tusen kroner.

Utvalget av EF-M-objektiver er ikke det helt store, men det finnes også en overgang som lar deg bruke vanlige EF- og EF-S-objektiver på Canons EOS M-kameraer.

Sånn sett vil vi også nevne den nye Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 IS II USM, hvis forgjenger EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM er over ti år gammel. Den nye versjonen skal etter sigende skilte med en helt ny optisk design og ekstra stillegående «Nano USM»-motor.

Dette skal også være Canons første objektiv som er utstyrt med et display med objektivinformasjon – her skal du kunne se fokusavstand, dybdeskarphet ved ulike blendere, kamerarystelser og brennvidde.

Canon EF 70-300mm f/4.5-5.6 IS II USM har 67 mm filterfatning og et ikke-roterende linseelement i front. Salgsstart er i november, da med en veiledende pris på rundt 5800 kroner.

Kan du kallenavnene?
Canons Nifty Fifty og Shorty Forty >>>

(Kilde: Pressemelding)

annonse