Til hovedinnhold

– 55 tommers OLED-prototyper er klare

Samsung og LG skal visstnok vise frem store OLED-paneler snart.

Samsung og LG skal være klare med prototyper av OLED-TV-paneler på 55 tommer, og det er forventet at disse blir vist frem senere i 2011 eller i starten av neste år på CES 2012 i Las Vegas. Dette melder den sør-koreanske nettavisen etnews.com.

OLED-panelteknologien er en ny type skjermteknologi, som gir bedre responstid, innsynsvinkler og gjengivelse av sortnivå enn LCD. OLED-skjermer kan også være svært bøyelige og fleksible.

Lengre levetid

Begge selskapene skal angivelig være fornøyde med kvaliteten, strømforbruket og levetiden på de store prototypene, noe som har vært blant de største problemene med OLED-teknologien hittil.

Samsungs prototype har blitt produsert med en ny produksjonsmetode kalt Small Mask Scanning (SMS), som erstatter en tidligere metode ved navn Fine Metal Mask (FMM).

LGs prototype baserer seg på OLED-er som ustråler et rent, hvitt lys – og som skal skape farger ved hjelp av små fargefiltere plassert foran de små, hvite OLED-pikslene.

Imponerte direktøren

Samsung og LG planlegger å konstruere større, såkalte 8. generasjons OLED-fabrikker. Disse skal kunne skape langt større og flere OLED-paneler enn ved tidligere typer fabrikker, som spesialiserer seg på OLED for smarttelefoner og nettbrett.

Den 55 tommer store OLED-prototypen fra Samsung skal også ha imponert direktøren for selskapets forbrukeravdeling såpass mye at han har bedt om at de må fremskynde utviklingen av det store panelet.

Apple interessert

Apple skal være interessert i å utnytte OLED-teknologien i deres iPhone- og iPad-modeller. Det amerikanske selskapet følger visstnok utviklingen av OLED-TV-paneler nøye, med mulig hensikt å sikre seg panelene til en fremtidig flatskjermsmodell.

Det har lenge versert rykter om at Apple skal lansere egen TV, og de skal ha investert mer enn 800 millioner kroner i LGs forskning på OLED-teknologi. De har også tatt patent på enkelte trykkfølsomme systemer i OLED-skjermer, samt på 3D-skjermer med gjennomsiktige OLED-paneler.

En eventuell masseproduksjon av de store OLED-TV-ene vil sannsynligvis begynne i midten av 2012.

annonse