Til hovedinnhold
Nyhet– Gjennombrudd i OLED-utviklingen

– Gjennombrudd i OLED-utviklingen

Teknologi for billige og store OLED-paneler skal være på vei.

OLED-paneler blir brukt i flere millioner enheter allerede, men da med forholdsvis små størrelser som i smarttelefonen Samsung Galaxy S. Store OLED-paneler har ennå ikke blitt allemannseie, men nå skal et japansk firma ha kommet med et gjennombrudd.

Sumitomo Chemical fra Japan skal nemlig ha utviklet en teknologi som gjør det mulig å masseprodusere store OLED-skjermer til en relativt billig penge.

Kutter halve kostnaden

Hittil har det vært for dyrt å produsere store OLED-paneler, ettersom det har vært vanlig å benytte seg av materialer bestående av små molekyler i arbeidet.

Sumitomo bruker derimot store molekyler som hovedkomponent, og dermed skal kostnadene knyttet til OLED-produksjon bli redusert med så mye som 50 prosent.

Millioner av 40-tommere

Sumitomo er klare til å starte en fabrikk for å produsere det nye materialet innen dette året er omme. Produksjonen vil foregå i Osaka, og vil settes igang i løpet av starten på 2012.

Selskapet anslår at den årlige kapasiteten vil være nok til å produsere fire til fem millioner TV-er med en skjermstørrelse på 40 tommer. De vil også tilby materialene til TV-fabrikanter i Japan, Sør-Korea og Taiwan.

(Kilde: TechCrunch)

annonse