Til hovedinnhold

Skal printe stor OLED-skjerm på få minutter

Amerikansk selskap skal ha funnet partnere for oppsiktsvekkende metode.

DuPont er et amerikansk kjemikalieselskap som i 2010 hevdet at de kunne "skrive ut" OLED-TV-er med størrelser på opptil 50 tommer i løpet av noen få minutter.

Ifølge Bloomberg har de nå funnet en lisenspartner som er en "ledende asiatisk produsent" – og det spekuleres i om ikke dette kan være Samsung.

Går bort fra 3D?

Sør-koreanske Samsung har nylig annonsert at de ikke vil benytte RealDs 3D-teknologi for deres TV-er, og en avtale med DuPont innen OLED-teknologi kan tyde på at de muligens vil satse på OLED fremfor stereoskopisk 3D i fremtiden.

DuPonts særegne printemetode for OLED-paneler skal først bli realisert som en AMOLED-skjerm (Active Matrix OLED). OLED-teknologi tilbyr svært gode bildeegenskaper, bruker lite strøm og kan bli tynne som papir.

Billig

Dyse-printemetoden til DuPont tar utgangspunkt i en kontinuerlig strøm av blekk fremfor dråper. Ifølge selskapet skal denne metoden kunne produsere billige OLED-paneler og gi lavere produksjonskostnader enn ved LCD-TV-er.

Samsung viser sine nye flatskjermer på CES 2012 i Las Vegas i januar, så det gjenstår å se om en TV skapt med DuPonts teknologi eventuelt blir vist frem.

DuPont skal i tillegg visstnok være på jakt etter flere lisenspartnere, og skal ha vært i samtaler med General Electric om å skape OLED-lyssystemer som kan "males" på en vegg eller andre overflater.

Her er en video om DuPonts printemetode på YouTube:

(Kilde: FlatpanelsDK)

annonse