Til hovedinnhold

Samsung slipper også OLED-kjempe

Tar opp kampen mot LG med sine 55 tommer.

I høst meldte vi at LG og Samsung var klare med 55 tommer store OLED-skjermer til CES 2012. LG har allerede vist frem sin OLED-kjempe, og nå er det Samsungs tur.

Den kommende TV-en har altså en skjermstørrelse på herlige 55 tommer, og består av OLED-teknologi – som skal produsere et skarpere og lysere bilde enn LCD, samt gi et bedre sortnivå.

Smartfunksjonalitet

Ifølge Samsung skal 55-tommeren være "et mesterverk av nøyaktig fargereproduksjon og gi maksimal ytelse", noe som tyder på at TV-en muligens har rettet opp i fargeproblemer som tidligere OLED-modeller fra for eksempel Sony har hatt.

TV-en vil ha et enkelt super-OLED-panel av glass, noe som utstråler sitt eget lys og fjerner behovet for et fargefilter for hver RGB-pikselenhet.

Videre er TV-en 3D-ready og har Smart TV-egenskaper som går under navnet Smart Interaction. Blant godsakene vi finner her er en oppusset versjon av Smart Hub, stemme- og bevegelseskontroll og et system som kjenner igjen ansikter. En tokjernet prosessor skal sørge for at maskineriet går som smurt.

Manglende detaljer

Mange grunnleggende detaljer glimrer foreløpig med sitt fravær, slik som for eksempel et modellnummer. Samsung har ikke gitt informasjon om målene til rammen rundt TV-en, men LGs TV har en ramme på rundt 1 mm. Det er heller ikke kjent om TV-en vil kreve en separat ekstern boks for tilkoblinger slik som med LG-TV-en.

Det vi likevel vet er at TV-en har en dybde på 0,3 tommer, eller 7,6 mm – noe som er slankt, men nesten dobbelt så mye som LGs OLED med en dybde på 4 mm.

Pris og tilgjengelighet

Samsung har bekreftet at den 55 tommer store OLED-TV-en skal bli lansert på det amerikanske markedet i løpet av andre halvdel av 2012. Det er forventet at TV-en vil koste minst 8000 dollar, eller rundt 48 000 kroner. Prisen vil bli dyrere når eller om TV-en blir lansert her til lands.

annonse