Til hovedinnhold

Nye surfe-priser hos Telenor

Det har vært lite å utsette på 3G- og etter hvert Turbo-3G-dekningen, og Telenor-kundene har tilsynelatende vært meget fornøyd med deres mobilt bredbåndstilbud. Med ett unntak, nemlig prisen. Hovedkonkurrent NetCom var langt tidligere ute med å tilby billigere bulker med datatrafikk, både for mobilt bredbånd og for mobilsurfing, men nå har Telenor-ledelsen tatt seg selv i nakkeskinnet og omsider senket prisene på datatrafikk.

Norges største operatør har tatt Forbrukerombudets klage på bruken av ”fri bruk” i markedsføring av mobilt bredbånd til etterretning, og kaller sitt tilsvarende abonnement Natt&Dag i stedet. Men du slipper heldigvis å betale 499 kroner per måned – nå er prisen langt mer akseptable 299 kroner per måned.

Revolusjonerer tilbudet
Foruten å senke prisen på abonnementet som gir ubegrenset bruk hele døgnet – inntil man overskrider 5 GB datatrafikk i to måneder eller mer, hvorpå hastigheten reduseres til 100 Kbit/s, ifølge vilkårene, gjør Telenor også andre endringer. De øker prisen på abonnementet Kveld&Helg fra 119- til 149 kroner for nye abonnenter (har du dette abo fra før, skal gammel pris være gjeldende). Dette abonnementet gir deg tilgang til inntil 5 GB per måned i tidsrommet 17-07 på hverdager, samt i helgen. Det er selvfølgelig synd at Telenor velger å øke prisen på dette abonnementet, men sett i lys av at de reduserer prisen med 40 prosent for Fri Bruk/Natt&Dag, er det forståelig. NetComs tilsvarende abonnement Fritid, er til sammenligning en femtilapp rimeligere per måned.

Det som imidlertid er interessant at Telenor omsider har tenkt på de som har behov for en liten mengde datatrafikk – som nå får det til en overkommelig pris. Med det nye abonnementet Av&Til får du 500 MB til 99 kroner per måned, og dette abonnementet kan dessuten være gunstig for mange mobilsurfere. NetCom har per i dag en datapakke som gir deg 100 MB – altså en femtedel – til 49 kroner per måned (halve prisen). Vi tipper likevel at NetCom vil gjøre et par justeringer av sitt mobilt bredbåndstilbud om kort tid, først og fremst på grunn av klagen fra Forbrukerombudet om misvisende bruk av ”Fri Bruk”, men også som et motsvar til Telenors nye priser på mobilt bredbånd.

 - Ut fra hvordan bruken er i dag, ser vi at for 60 prosent av våre eksisterende kunder på Mobilt Bredbånd vil abonnementet Av&Til være et smart valg. Det nye abonnementet passer perfekt for familier som har bredbånd hjemme, men som enkelte ganger ønsker å bruke PC-en utenfor hjemmet, sier Svein Henning Kirkeng, leder for privatmarkedet i Telenor i en pressemelding.

(Artikkelen fortsettes.)

Også for mobilsurfing
Det er ikke bare iPhone-brukere som bedriver mobilsurfing her til lands. Det har kommet en rekke mobiler på markedet det siste året som egner seg meget godt til mobilt internett. Grunnen til at mange ikke tør å prøve internett på mobilen, er nok i aller høyeste grad at man frykter høye kostnader forbundet med mobilsurfingen.

Abonnementet Av&Til er imidlertid godt egnet for deg som ønsker å bruke internett på mobilen, men da kaller Telenor abonnementet Mobilsurf. 500 MB er en tilstrekkelig mengde data for de aller fleste når det gjelder mobilsurfing, og prisen på 99 kroner per måned synes vi er akseptabel.

Telenor-kampanje
Tegner du abonnementet Av&Til i august eller september får du gratis bruk de to første månedene, lover Telenor. De har også en annen kampanje gående som angår deres nye svindyre telefonitjeneste Telenoreksperten, en kundeservicetjeneste som hjelper deg utover vanlig kundeservice. Normalt koster tjenesten svimlende 26 kroner per minutt (maks 598 kroner) – du betaler riktignok ikke dersom problemet ikke blir løst –, men som ny mobilt bredbåndskunde hos Telenor får du den første samtalen til Telenoreksperten gratis.

Spør i så fall om noe vanskelig.

(Artikkelen fortsettes.)

Full fokus på datatrafikk
Etter at de mindre operatørene, i særlig grad One Call, satte fokus på datatrafikk til mobilt internett i fjor, ser vi nå ringvirkningene av dette initiativet. NetCom var relativt flinke til raskt å justere sine priser på mobilt bredbånd, og kom samtidig med datapakker som passet mobilbrukerne. Telenor startet i det små ved å senke maksgrensen for internett på mobilen til 10 kroner per dag, og har nå sett effekten av dette i form av økt mobilsurfing blant kundene.

For å oppleve større brukervekst på mobilt bredbånd var det nå avgjørende at Telenor revolusjonerte sitt mobilt bredbåndstilbud og senket prisene til et nivå som kan konkurrere med konkurrentene. Nå som Telenor – Norges største mobiloperatør og leverandør av mobilt bredbånd – har senket prisene sine, ser det meget bra ut totalt sett for det norske mobilt bredbåndsmarkedet.

Mer om
annonse