Til hovedinnhold

Norge ivrigst i Norden

Mobiltelefonen har utviklet seg enormt de siste årene, og nordmenn er blant de flinkeste til å benytte nye muligheter. Men ikke alle har fått med seg utviklingen.

Nordmenn ivrigst

Nordmenn er de ivrigste mobilbrukerne i Norden ifølge en undersøkelse TNS-Gallup har gjennomført på vegne av Samsung. Undersøkelsen viser at 84 prosent nordmenn benytter SMS-funksjonen på mobilen, 48 prosent benytter mobilen som musikkspiller mens 30 prosent benytter mobilens nettleser for å surfe på Internett. Til sammenligning ligger danskene langt etter. De kommer ut som de minst ivrige mobilbrukerne i undersøkelsen. her er det kun 49 prosent som sender MMS, 30 prosent som bruker mobilen som musikkspiller og kun 19 prosent som benytter mobilen som nettleser.

Overraskende nok viser undersøkelsen også at det er 2 prosent som gjerne vil, men som ikke benytter mobiltelefonen for talekommunikasjon blant nordmenn. Hva dette kan begrunnes i kommer ikke frem av undersøkelsen.

Kjenner ikke vår egen telefon

Det er samtidig ikke alt vi nordmenn vet om våre egne mobiler. I undersøkelsen sier 11 prosent at de gjerne vil bruke mobilen som modem, mens 28 prosent gjerne skulle ha gjort nettopp dette. Samsung mener det er tydelig at vi ikke er helt inneforstått med hvordan mobiltelefonene våre kan brukes.
– Mange vet tydeligvis ikke at mobiler kan brukes som modem. Støtter mobilen mobilt bredbånd kan den kobles til en PC via USB-kabel, og på den måten komme på Internett, sier Michael Alström nordisk produktmarkedssjef for Samsung, i pressemelding.
Det er i dag mange mobiltelefoner som har slik mulighet. Hvis du vil lære hvordan du kan benytte mobilen din som modem finner du oppskriften her.
Undersøkelsen viser forøvrig at det er multimedieavspilling som er mest populær bruk av mobilen etter tale og sending av meldinger.

Mer om
annonse