Til hovedinnhold

Silverlight på Symbian

Nokia og Microsoft samarbeider for tiden, og har gjort det i omkring to år. Nå er endelig en versjon av Microsofts plattform for dynamisk innhold klar i beta-versjon for S60.

Silverlight integrert i nettleseren

Silverlight blir tilgjengelig for S60 med trykkskjerm, i første omgang. I tillegg til å kunne kjøre applikasjoner rett fra filer vil den bli integrert med nettleseren i S60, slik at aktivt innhold fra internett skal kunne vises.

Nettstedet Allaboutsymbian regner med at hovedformålet med Silverlight vil være å raskt gi tilgang på eksisterende programvare for S60.

Ettersom Silverlight blir en av de viktigste plattformene for programvare til kommende Windows Phone ser de også for seg at Silverlight vil bli brukt for å kjapt gi tilgang til samme programvare på tvers av plattformer.

Begrenset i forhold til PC

På samme måte som Silverlight for S60 er noe begrenset i forhold til PC-utgaven forventes det også at Windows Phone vil ha utvidet støtte for plattformen. Derfor er det usikkert i hvilken grad de mest avanserte stykkene programvare vil kunne hoppe uhindret mellom ulike typer maskinvare.

Nokia med Windows Phone?

Når det gjelder samarbeid mellom de to gigantene har Businessweek klart å få et og annet ut av den finske mobilkjempen.

Fordi Nokia har slitt med å selge smarttelefonene sine i USA blir en av toppsjefene i selskapet spurt ut blant annet om selskapets samarbeid med Microsoft.

På spørsmål om hvilke resultater man vil se av samarbeidet i år svarer Olli-Pekka Kallasvuo at Nokias øyne først og fremst er rettet mot 2011. Videre sier han at målet er å gjøre Symbian mer attraktivt for utviklere.

Kallasvuo sier også at målet ikke kun er å overføre eksisterende programvare mellom systemene, men også å samarbeide om nyskapning.

Nettstedet Msmobiles tolker det dit hen at Nokia vil lage telefoner basert på Windows Phone til neste år.

Les også:
Symbian og Snapdragon fra Nokia
Nokia og Intel med ny plattform
Nokia patenterer selvladende batteri

(Kilder: allaboutsymbian.com, businessweek.com, msmobiles.com)

annonse