Tek.no

Nyhet

Her er den nye Pebble-smartklokken – satte ny folkefinansieringsrekord

Pengene veltet inn for den nye smartklokken til Pebble.

Kickstarter
24 Feb 2015 23:09

Selv om de kanskje har druknet litt i havet av nye smartklokker den siste tiden, er klokkene fra Pebble noen av de mest populære på markedet. Pebble har nå lansert en splitter ny smartklokke på Kickstarter, kalt Pebble Time, og denne har allerede satt ny finansieringsrekord. Det melder Kickstarter selv i en Twitter-melding.

I meldingen står det at Pebbles nye smartklokke samlet inn én millioner dollar, cirka 7,6 millioner kroner, på bare 30 minutter. I etterkant oppjusterte Kickstarter den faktiske tiden til 49 minutter overfor Engadget, men dette er fremdeles ny rekord med god margin.

Fargeskjerm

I en annen Twitter-melding opplyser Kickstarter at over 20 000 personer lovet bort penger til produktet på bare tre timer, også et imponerende tall. I skrivende stund er finansieringssummen til Pebble Time kommet opp i 4,6 millioner av et mål på 500 000, og ennå er det 30 dager igjen.

Pebble Time kommer i tre farger. Foto: Kickstarter

En av faktorene Kickstarter-folket har latt seg begeistre av er nok at den nye Pebble Time-klokken endelig har fått seg en fargeskjerm. Som tidligere utviklerne valgt å ikkebenytte LCD- eller OLED-teknologi til skjermen, men derimot elektronisk papir, som altså nå har fargekapasitet.

Elektronisk papir benyttes i blant annet e-boklesere, og har blant annet den store fordelen at de bruker vesentlig mindre strøm enn de andre skjermteknologiene. Dette henger sammen med at skjermene ikke har en egen lyskilde, men må benytte lyset i omgivelsene på samme måte som vanlig papir. Til gjengjeld har de imidlertid lavere responstid og oppløsning.

God batteritid og nytt grensesnitt

Utviklerne valgte denne teknologien fordi de var lite imponert over batteritiden til andre smartklokker på markedet. Pebble Time skal ha en batteritid på hele 7 dager. I tillegg til dette er klokken 20 prosent tynnere enn før, med en tykkelse på 9,5 millimeter, og er både vanntett, ergonomisk og mer holdbar.

Av andre nyheter kommer klokken med innebygget mikrofon som lar deg svare på innkommende meldinger med stemmen. Pebble Time leveres også med et helt nytt «tidslinje»-grensesnitt hvor alt av meldinger, nyheter, påminnelser og andre ting er organisert sømløst og tidskronologisk, i stedet for å være fordelt på ulike apper. På den måten skal du enkelt kunne skrolle frem og tilbake i tid for å se all relevant informasjon.

Pebble TIme er kompatibel med samtlige eksisterende Pebble-applikasjoner. For å sikre deg et eksemplar av den nye smartklokken må du love bort minst 179 dollar på Kickstarter. Vanlig utsalgspris etter Kickstarter-kampanjen vil ligge på 199 dollar, cirka 1500 kroner, og produktet blir tilgjengelig i mai. Mer informasjon finner du på Kickstarter, og se også video under.

Apple har også en etterlengtet smartklokke på vei: Dette må du vite om den kommende Apple Watch »

Les også
Om du har kjøpt en smartklokke fra Pebble sitter du nå i saksa
Les også
Hvordan fungerer Kickstarter?
Les også
Snart kan du styre smartklokken med fingerbevegelser i løse luften
Les også
Denne «smarte» sykkelen kan si ifra når den blir stjålet
Les også
Denne smartklokken skal redusere stress
Les også
Smartklokke-ras på Mobile World Congress
Les også
LG lanserte verdens første 4G-smartklokke
Les også
Apple Watch – dette må du vite
Les også
Dette skal være verdens smarteste «smartklokke»
Les også
Pebble størst på smartklokker
Les også
Pebble er en suksess
annonse

Les også