Til hovedinnhold

LG lanserte verdens første 4G-smartklokke

Velger å droppe Android Wear til fordel for egenutviklet operativsystem.

LG

For litt over en uke siden lanserte LG sin nye LG Watch Urbane, en smartklokke som skal apellere til de stilbevisste ved at den har en design som minner om tradisjonelle armbåndsår.

Les mer om den her: Dette er LGs luksus-smartklokke »

Nå annonserer selskapet at de på neste ukes Mobile World Congress-messe (MWC) i Barcelona vil vise enda en versjon av Urbane-klokken med navnet LG Watch Urbane LTE.

Verdens første LTE-smartklokke

LG kaller Urbane LTE for «neste generasjon smartklokke», og skriver i en pressemelding at klokken takket være LTE/4G-støtte vil inneholde alle kommunikasjonsmulighetene til en smartmobil i en klokke med metallchassis. Ifølge LG skal det være verdens første smartklokke med LTE.

Ifølge Engadget kan ikke klokken erstatte mobiltelefonen i like stor grad som Samsung Gear S, men du kan blant annet gjennomføre telefonsamtaler, dele GPS-posisjonen din, sende og motta SMS-er, oversette tale fra andre språk, samt bruke klokken som en slags «walkie-talkie». Alt uten at du behøver å koble klokken til en mobiltelefon.

Verken Android Wear eller WebOS

Den første LG Watch Urbane-modellen som kom for en ukes tid siden benytter Googles Android Wear-operativsystem, samme system som også Motorola benytter i sin Moto 360-modell (som vi for øvrig snart kommer med en test på).

Den nye Watch Urbane LTE-modellen vil imidlertid ikke ha Android Wear. Nettstedet The Verge spekulerte i om det kunne være snakk om WebOS, operativsystemet LG kjøpte opp fra HP – og nå bruker til å håndtere menysystemet i sine nye TV-modeller. Men LG forteller til The Verge at det i stedet er snakk om et egenutviklet operativsystem – og LG kaller selv operativsystemet for LG Wearable Platform.

Klokken har en 1,3 tommer stor Plastic-OLED-skjerm (P-OLED). Batteriet er på 700 mAh, og LG hevder dette skal gi lang taletid og at klokken skal kunne brukes i flere dager når den er i standby-modus.

Det er tre fysiske knapper på siden av klokken, slik at du skal kunne bruke mange av funksjonene uten å måtte sveipe gjennom en masse menyskjermbilder. Med NFC-støtte er klokken forberedt på mobilbetaling.

Tek.no er tilstede på Mobile World Congress, og vil selvfølgelig bringe deg alle de viktigste nyhetene fra messen.

Her kan du sette opp et prisvarsel, og få beskjed når LG Watch Urbane LTE kommer i butikkene »

Apple lanserer snart sin smartklokke:
Dette er det du må vite om Apple Watch »

(Kilder: Pressemelding, The Verge, Engadget)

annonse