Til hovedinnhold

Dette skal være verdens smarteste «smartklokke»

«Neptune Duo» kommer med kraftig innmat og separat skjerm, men noen tviler på produktet.

Attitude/Shutterstock.com, Neptune Duo

Smartklokkene kommer i flere ulike varianter, og nå har det dukket opp en modell som skiller seg litt fra røkla. Et rykende ferskt produkt som heter Neptune Duo skal ifølge utvikleren være «smartere» enn alt annet på markedet i dette produktsegmentet.

Produktet er oppfølgeren til den digre smartklokken Neptune Pine, som vi skrev for ett års tid siden. I likhet med Pine-modellen er det også tvilsomt om den nye Neptune Duo kan defineres som en smartklokke, da den nok passer bedre under betegnelsen «kompakt mobiltelefon».

Kraftig innmat

På innsiden av Neptune Duo finner man nemlig både en firekjerners prosessor, støtte for 3G/4G, Wi-Fi, GPS, Bluetooth og NFC (near field communication), som gjør at enheten kan kommunisere med andre enheter bare ved å holde dem nær hverandre. Den har også 64 GB innebygget lagringsplass, og skjermen er på 2,4 tommer.

Produktet kjører ellers den seneste Lollipop-versjonen av Android, noe som altså også bidrar til at produktet skiller seg markant fra konvensjonalle smartklokker, som vanligvis kjører Android Wear. Som bildene viser bæres den imidlertid på håndleddet, og har dermed i alle fall ett likhetstrekk med smartklokkene.

Et av de litt unike aspektene ved Neptune Duo er at den kommer med en egen, separat skjerm. Denne skjermen ligner ved første øyekast på en vanlig mobiltelefon, men er ifølge utvikleren en fullstendig «dum» enhet som fungerer som en ekstra og større bildeflate ved behov. Skjermen er på 5 tommer og har en oppløsning på 1280 x 720 piksler.

Sår tvil om kvaliteten

Den har imidlertid også den egenskapen at den fungerer som en ekstra batteripakke, og samlet sett har de to Neptune Duo-enhetene en batterikapasitet på brukbare 3800 milliampere. Ingenting er lagret på skjermenheten, så det medfører ingen risiko om denne skulle bli stjålet.

Noen har allerede trukket kvaliteten på produktet i tvil. Nettstedet Engadget prøvde den nye dingsen og kom både frem til at den fusket relativt ofte, for eksempel når det gjelder kommunikasjonen mellom de to enhetene, og at den også føltes altfor ukomfortabel til å ha på seg hele dagen. Nettstedet fant også produktet ganske unødvendig.

Ikke minst er den også relativt dyr. Neptune Duo er lagt ut for forhåndsbestilling på hjemmesiden til en pris på 798 dollar, altså over 6000 kroner. Du kan imidlertid også donere ulike summer til den videre utviklingen av produktet mot rabatter. Produktet er ventet å bli tilgjengelig sent i 2015, men noe nærmere dato finnes ikke. Under kan du se en demonstrasjonsvideo av produktet.

Smartklokkene kommer i mange varianter: Nå har LG kunngjort en luksusutgave for de stilbevisste »

annonse