Til hovedinnhold

Pebble størst på smartklokker

– Ikke Samsung, hevdes det i ny rapport.

pebble.com

Tidligere denne uken skrev vi om Samsungs dominans på smartklokkemarkedet, i hvert fall om man skal tro tall fra Strategy Analytics. Nå kan analysebyrået Canalys rapportere helt andre resultater.

Knallstart på året

Foto: canalys

– Pebble lanserte Pebble Steel, og Pebble appstore vokste kraftig i første kvartal. De oppnådde derfor å bli markedsledende dette kvartalet med 35 prosent av antallet enheter på verdensbasis, foran både Sony og Samsung, sier Chris Jones, visesjef og analytiker ved Canalys i en pressemelding.

Dermed ser situasjonen meget annerledes ut for Samsung enn det analytikerkollegene i Strategy Analytics vil ha det til. Elektronikkgiganten har ifølge Canalys-rapporten en markedsandel på 23 prosent og må også se seg slått av Sony, som kapret 29 prosent av verdensmarkedet, skriver cnet.com.

Klart størst på aktivitetsarmbånd

Canalys har estimert at det totale markedet for enkle aktivitetsarmbånd har eksplodert i størrelse til 2,7 millioner enheter. Pebble står for over halvparten av disse, melder mobil.se.

Nike befinner seg på motsatt ende av resultatlisten. De gir antakelig opp etter at deres FuelBand falt til 10 prosent markedsandel. I en uttalelse til Canalys sier Nike at de heller vil fokusere på fitness-programvaren sin og de 30 millioner brukerne av Nike+ for å øke klessalget.

Skiftende marked fremover

Jawbone, en annen produsent av enkle aktivitetsarmbånd, spratt høyere opp på listen etter å ha utvidet distribusjonen av sitt UP24 bånd. Tradisjonelle pulsklokkeleverandører som Polar kommer også på banen med nye produkter. Deres nye toppmodell V800, et sportsur med GPS, skal være rett rundt hjørnet her i landet, ifølge leverandøren.

De snarlige endringene i smartklokkemarkedet har med andre ord knapt startet. – Vi vil se avanserte smartklokker og enkle aktivitetsarmbånd smelte sammen i stadig større grad, sier Chris Jones i en presseuttalelse, det melder cnbc.com.

Les også rapporten fra Strategy Analytics her:
– Samsung er størst på smartklokker »

(Kilder: canalys.com, cnbc.com, cnet.com, mobil.se)

annonse