Nyhet

Om du har kjøpt en smartklokke fra Pebble sitter du nå i saksa

Pebble legger ned selskapet og avslutter produksjonen, og det får følger for kundene.

Smartklokkene fra Pebble ble en stor suksess etter unnfangelsen på finansieringsnettstedet Kickstarter, og er faktisk blant de mest solgte og mest populære smartklokkene på markedet. Nå har suksesshistorien imidlertid fått en bråstopp.

Kickstarter-siden og bloggen sin meddeler Pebble nemlig at selskapet er lagt ned og at produksjonen av smartklokker er avsluttet for godt. Dermed er eventyret altså slutt.

Overtatt av Fitbit

Årsaken er ifølge Pebble at selskapet ikke lenger kan fungere som selvstendig selskap på grunn av «ulike faktorer», uten at det foreligger detaljer om hva som ligger bak beslutningen. Den store treningsklokkeprodusenten Fitbit har overtatt de sentrale delene av Pebbles eiendeler.

Nedleggelsen av selskapet får til dels store konsekvenser for kundene. Kickstarter-støttespillere som ikke ennå har mottatt sine Pebble-produkter vil ikke lenger kunne motta disse, og i stedet vil man få pengene refundert. Det vil heller ikke lenger være mulig å bestille produker fra Pebbles hjemmeside.

I tillegg til dette vil garantier ikke lenger være gyldige fra selskapets side, som i utgangspunktet betyr at defekte klokker må anses som tapt dersom du kjøpte klokken fra Pebble selv.

Kunder vil fremdeles kunne returnere klokker kjøpt i andre butikker, basert på butikkenes egen praksis.

Dårligere funksjonalitet og service

Returer som ble ferdig behandlet hos Pebble før den 7. desember vil bli refundert. Selskapet opplyser ellers at funksjonaliteten til klokkene og kvaliteten på servicen vil bli redusert etter hvert, som har sammenheng med at oppdateringer ikke lenger vil finne sted. Utover dette vil klokker som allerede er kjøpt fortsette å fungere som normalt.

Mange av Pebbles ansatte har meldt overgang til Fitbit, som altså nå sitter på eiendelene, så det er ikke umulig at vi vil få se flere Pebble-lignende produkter fra den kanten i fremtiden. Flere detaljer om hva nedleggelsen av selskapet har å si for kundene finner du på kundestøttesidene.

Her er en noe uvanlig smartklokke: Denne lades med kroppsvarme »

(Via Gizmodo)

Les også
Fitbit holder Pebble i live litt til, og gir rabatt på smartklokken Ionic
Les også
Pebble la ned selskapet og lot kundene i stikken – nå strekker de ut en hjelpende hånd
Les også
Fitbit lanserer «verdens tynneste» aktivitetsarmbånd
Les også
Google skal lansere to smartklokker neste år
Les også
Gjengen bak Kickstartersuksessen Pebble Watch har nå en ny kampanje på gang
Les også
Pebble-smartklokkene har fått en etterlengtet treningsoppdatering
Les også
Her er den nye Pebble-smartklokken – satte ny folkefinansieringsrekord
Les også
Pebble er en suksess
Les også
Pebbles nye smartklokker er lekre
annonse