Til hovedinnhold

Om du har kjøpt en smartklokke fra Pebble sitter du nå i saksa

Pebble legger ned selskapet og avslutter produksjonen, og det får følger for kundene.

Pebble

Smartklokkene fra Pebble ble en stor suksess etter unnfangelsen på finansieringsnettstedet Kickstarter, og er faktisk blant de mest solgte og mest populære smartklokkene på markedet. Nå har suksesshistorien imidlertid fått en bråstopp.

Kickstarter-siden og bloggen sin meddeler Pebble nemlig at selskapet er lagt ned og at produksjonen av smartklokker er avsluttet for godt. Dermed er eventyret altså slutt.

Overtatt av Fitbit

Årsaken er ifølge Pebble at selskapet ikke lenger kan fungere som selvstendig selskap på grunn av «ulike faktorer», uten at det foreligger detaljer om hva som ligger bak beslutningen. Den store treningsklokkeprodusenten Fitbit har overtatt de sentrale delene av Pebbles eiendeler.

Pebble

Nedleggelsen av selskapet får til dels store konsekvenser for kundene. Kickstarter-støttespillere som ikke ennå har mottatt sine Pebble-produkter vil ikke lenger kunne motta disse, og i stedet vil man få pengene refundert. Det vil heller ikke lenger være mulig å bestille produker fra Pebbles hjemmeside.

I tillegg til dette vil garantier ikke lenger være gyldige fra selskapets side, som i utgangspunktet betyr at defekte klokker må anses som tapt dersom du kjøpte klokken fra Pebble selv.

Kunder vil fremdeles kunne returnere klokker kjøpt i andre butikker, basert på butikkenes egen praksis.

Dårligere funksjonalitet og service

Returer som ble ferdig behandlet hos Pebble før den 7. desember vil bli refundert. Selskapet opplyser ellers at funksjonaliteten til klokkene og kvaliteten på servicen vil bli redusert etter hvert, som har sammenheng med at oppdateringer ikke lenger vil finne sted. Utover dette vil klokker som allerede er kjøpt fortsette å fungere som normalt.

Mange av Pebbles ansatte har meldt overgang til Fitbit, som altså nå sitter på eiendelene, så det er ikke umulig at vi vil få se flere Pebble-lignende produkter fra den kanten i fremtiden. Flere detaljer om hva nedleggelsen av selskapet har å si for kundene finner du på kundestøttesidene.

Her er en noe uvanlig smartklokke: Denne lades med kroppsvarme »

(Via Gizmodo)

annonse