Til hovedinnhold

Popcorn Time tar steget til TV-skjermen

«Netflix for pirater» er klar for alle med Android TV.

Videostrømmetjenesten Popcorn Time, som blant annet har fått kallenavnet «Netflix for pirater» er godt kjent for mange nordmenn. Etter et mildt sagt turbulent år, hvor tjenesten har havnet i politiets søkelys, forsvunnet og deretter gjennoppstått, er Popcorn Time nå tilgjengelig for Android TV.

Den nye Android TV-appen er en tilpasset utgave av appen som allerede finnes for smarttelefoner og nettbrett med «vanlig» Android.

Ikke i Play Store

Her er Popcorn Time installert på Nvidias Shield Android TV.

Selv om Popcorn Time-appen nå finnes til Android TV er det ikke så lett som å ta turen over til Play Store for å laste den ned. Ettersom appen ikke er i nærheten av å følge Googles regelverk for å ligge i nettbutikken deres må du nemlig belage deg på litt fikling får å strømme filmer på «pirat-vis».

Prosessen involverer blant annet å laste ned en installasjonsfil på en datamaskin og føre denne over til Android TV-enheten din ved hjelp av en USB-minneppinne. Du må også godkjenne at Android-TV-enheten din kan installere innhold fra tredjepartskilder.

Selv om det tar litt ekstra tid å installere Popcorn Time første gang, lover utviklerne at appen oppdaterer seg til nyeste versjon automatisk når den først er på plass.

Du kan lese en steg-for-steg-veiledning hos Getpopcorntime om du lurer på hvordan du skal installere appen på din Android TV-enhet.

Foreløpige tester utført av folkene hos Getpopcorntime tyder på at appen så visst byr på strømming av videoer, men sliter med en del småfeil og stabilitetsproblemer. Merk at Android TV-appen foreløpig ikke støtter bruk av VPN, men utviklerne – som anbefaler deg å bruke dette – jobber med saken.

Ulovlig eller lovlig?

Popcorn Time har vært i skuddlinjen for piratjegere og rettighetsorganisasjoner helt siden lanseringen. Tjenesten er nemlig basert på BitTorrent-teknologi som benyttes til å distribuere filmer uten at dette er godkjent av rettighetshaverene.

Nvidias Android TV «Shield».

BitTorrent-teknologien fungerer slik at du også bidrar med å gjøre filmen du strømmer tilgjengelig for andre mens du ser på den. Det er derfor knyttet usikkerhet runt Popcorn Times lovlighet i Norge og hvorvidt du som benytter deg av tjensten kan straffes, noe vi blant annet belyser i denne saken.

Android TV er en spesialtilpasset versjon av Android som ligger forhåndsinstallert på siste generasjon smart-tv-er fra både Sony og Philips, mens en ekstern løsning i form av Nvidias Shield TV-boks også er forholdsvis godt kjent i Europa.

Har du ikke Android på tv-en?
Vi har testet Nvidias Android tv-løsning, Shield »

(Kilde: Popcorn Time)

annonse