Til hovedinnhold

Men Popcorn Time var visst ikke død likevel

Gjenoppstår med fiks, vurderer fullt comeback.

Popcorn Time / redigert av Tek.no
Vegar Jansen

Piratstrømmetjenesten Popcorn Time, ofte beskrevet som «Netflix for pirater», har vært ute i hardt vær det siste året. For da tjenestens popularitet skjøt i været på begynnelsen av året, tiltrakk det seg naturlig nok også oppmerksomheten til de mange rettighetsinnehaverne.

Så da Popcorn Time og den bakenforliggende torrenttjenesten YTS la inn årene sent i oktober, viste det seg å være resultatet av iherdig jobbing fra MPAA, interesseorganisasjonen for den amerikanske filmbransjen.

Men nå ser det ut til at seieren og nedleggelsen ikke var så absolutt som MPAA har håpet på.

Har fortsatt utviklingen

Mange av de opprinnelige utviklerne har forlatt prosjektet, men ikke alle Popcorn Time-brukerne har slukkøret slått av TV-en eller monitoren. I stedet har de tatt til orde og til tastaturet for å gjennopplive applikasjonen.

Så det har faktisk blitt kvernet sammen en fiks, som blant annet skal være å finne på Reddit.

I den nye versjonen brukes nye API-er (applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt på godt norsk) som ganske enkelt lar Popcorn Time virke med andre bakenforliggende tjenester enn tidligere. For eksempel pleide Popcorn Time å benytte seg av YTS.re som «filmbibliotek», men denne nettjenesten har vært nede siden MPAA satt inn nådestøtet. I stedet brukes nå TorrentsAPI for å hente filmer.

Også VPN-tjenesten VPN.ht, som har hatt tette bånd til Popcorn Time, skal ha fått API-fiksen, som gjør at den omstridte strømmetjenesten nå fungerer normalt.

Vurderer fullt comeback

Ifølge TorrentFreak skal for øvrig VPN.ht være grunnlagt av Popcorn Time-utvikleren kalt Wally, som har også har kontroll på både den offisielle Twitter-kontoen og e-postlista. Han mener at kan få tjenesten tilbake i god, gammel form.

– Jeg vurderer fremdeles et fullt comeback, det er bare at jeg ikke ønsker å slippe en halvfungerende versjon, sier han til TorrentFreak.

Det kan bety at vanlige Popcorn Time-brukere muligens snart kan benke seg foran TV-en igjen. Vel å merke så lenge MPAA i den pågående prosessen ikke også setter kloa i tjenestene Popcorn Time benytter seg av nå.

Uansett er det sikkert og visst at ikke siste popcorn i denne saken er spist.

Det er enklere å være lovlydig:
Én strømmetjeneste knuser konkurrentene sønder og sammen >>>

(Kilde: TorrentFreak)

annonse