Til hovedinnhold

– Neppe Apple iWatch med det første

Analytiker hevder at iOS 7 byr på problemer.

ADR Studio

Ryktene om en smartklokke fra Apple har surret en god stund nå, og det ville kanskje ikke vært helt utenkelig om en førstegenerasjons "iWatch" hadde dukket opp til høsten. Det vil imidlertid ikke skje, skal vi tro analytiker Ming-Chi Kuo i KGI Securities, som siteres av Cnet News.

Analysen er levert til investorer som får rådgivning fra KGI Securities. Hovedkonklusjonen til Kuo er at Apple ikke har støtte for skjermer på mellom 1,5 og 2 tommer i det kommende operativsystemet iOS 7, og at det må være på plass for å kunne lansere en "iWatch". Videre hevder han at delene som brukes i produksjonen ikke er godt nok utviklet, og at dette vil forsinke produksjonen ytterligere.

Faktisk tror Kuo at Apple tidligst vil kunne starte produksjonen av en smartklokke-lignende dings i andre halvdel av 2014.

Videre hevder Kuo i sin analyse at Apple vil nyttegjøre seg av biometrisk sikkerhetsteknologi, eksempelvis fingeravtrykksavlesning, i sin smartklokke. Bakgrunnen for antagelsene er at Apple kjøpte sikkerhetsselskapet AuthenTec for snart et år siden.

For øvrig var det langt på vei forventet at Google ville lansere en smartklokke på sin utviklerkonferanse Google I/O nylig, men det skjedde ikke. Også Samsung ryktes å være i gang med et slikt produkt. Selv Microsoft, som for 10 år siden lanserte en tidlig utgave av en smartklokke (kalt "SPOT"), jobber nå angivelig med en ny smartklokke.

Ifølge Cnet News har Kuo i KGI Securities vært "spot on", altså truffet godt med analysen sin, når han tidligere år har kommet med lignende spådommer om Apple.

Les også: Denne smartklokken kjører Android (Test av I'm Watch)

(Kilder: Cnet News)

annonse