Til hovedinnhold

Ny konseptvideo viser iOS 7 med en touch av Android

Er dette veien å gå for Apple?

Simplyzesty/montasje

Apple vil etter alt å dømme lansere sin nye versjon av operativsystemet iOS på Apples Worldwide Developers Conference (WWDC) 10-14. juni, 2013. Foreløpig vet vi lite om hva som kommer, ettersom Apple på kjent vis har holdt kortene sine tett til brystet.

Nettstedet Comon.dk kan imidlertid vise til en ny konseptvideo fra Simplyzesty.com, som etter sigende kan gi noen indikasjoner på hvordan det nye Apple-operativsystemet vil se ut. I alle fall hvis vi skal tro ryktene.

Dette er imidlertid ikke første gang det dukker opp en konseptvideo av det kommende OS-et: Se video av iOS 7 med nye knapper og en nyttig varslingsmeny.

Ive inn, Forstall ut

Ville du heller hatt denne kalenderen på iPhone-en din?Foto: Simplyzesty

Tomrommet etter Steve Jobs har gjort at andre Apple-personligheter også får oppmerksomhet. Især gjelder nok dette Jonathan Ive, "Senior VP of design", som overtok ansvaret for iOS-designet fra den avgåtte iOS-sjefen Scott Forstall i oktober i fjor. Dette vil ifølge Cultofmac trolig føre til vesentlige endringer i designen. Ive er for øvrig kjent for sin minimalistiske stil som har preget utseendet til iMac, iPod og MacBook.

Forstall var opptatt av det som på engelsk kalles "skeumorphism". Enkelt forklart betyr dette at han lot seg inspirere av hvordan kalendere, gjøremålslister, kart og lignende så ut tidligere, og har deretter brukt elementer av dette i iOS-designen. Eksempelvis ligner notatblokk-appen i iOS en klassisk, linjert, gul notatblokk og at Game Center ser ut som et Blackjack-bord.

Den nye designsjefen Ive skal derimot være litt mer moderne i stilen, og flere tror at han vil kvitte seg med flere av desingelementene som Forstall innførte i iOS.

Stor redesign?

Ettersom Apple har gjort relativt sett ganske lite med grensesnittet sitt de siste årene tror flere i bransjen at iOS 7 vil by på massive forandringer. Kanskje er dette også viktig for å holde tritt med Android og Windows Phone, som begge har en mer moderne design enn iOS for øyeblikket.

De som har laget konsepvideoen under tror at Jonathan Ive blant annet vil gå for flatere og mer kantete ikoner, åpne for såkalte "widgets" (miniprogrammer) på hjemmeskjermen, og innføre en smidigere skjermlås. Simplyzesty.com har i alle fall hentet inspirasjon fra Android og Windows Phone til sitt iOS 7-konsept.

Se videoen her:

Les mer: – Apples iOS 7 kan bli fullstendig redesignet

(Kilder: Comon.dk, Simplyzesty.com, Cultofmac)

annonse