Til hovedinnhold

Lommekamera med HD-opptak

Produsentene av det lille minikameraet The Flip annonserte at de ville komme med HD-utgave for en stund siden. The Flip selges derimot kun i USA. Her i Norge er det Cratives videokamera Vado som er alternativet. Nå vil også de forbedre billedkvaliteten.

Lite og lett med HD

I en pressemelding annonserer Creative at de vil lansere en ny utgave av det billige minikameraet Vado. Denne gangen med HD-opptak. Kameraet vil kunne ta opp video i 720p og bildet kan gjøres om til 1080i med en HDTV.

- Vi laget Vado HD for at brukere skal kunne kan fange alle livets spontane og morsomme øyeblikk, for så å komme hjem og se videoene på en HD-TV, alt i beste HD kvalitet, sier Steve Erickson, sjef for lyd og bilde hos Creative, ifølge pressemeldingen.

Forhåpentligvis langt bedre enn forgjengeren

Kvaliteten på den første utgaven av Creative Vado var mildt sagt ikke på et høyt nivå. Ifølge Nettavisens test var kameraets oppløsning rimelig lik den du får på kompaktkameraer med videoopptak. På den positive siden var kameraet svært enkelt å ta i bruk. Det blir også den nye utgaven av Vado, som vil komme med 8GB innebygd minne, noe som tilsvarer to timers opptak i HD.

Prisen øker derimot betraktelig når kameraet kan gjøre HD-opptak. Mens den originale Vado koster rundt 750 kroner i norske butikker så vil Crative Vado HD få en veiledende pris på 2.395 kroner når det kommer i butikkene mot slutten av januar.

Mer om
annonse