Til hovedinnhold

Nye videokamera fra Sony

Sony kommer med to nye videokamera med standarddefinisjons oppløsning. Begge gjør opptak på flash-minne, som kan suppleres med lagring på selskapets proprietære minnepinneløsning, Memory Stick.
DCR-SX30 og SX50 har henholdsvis fire og 16 gigabyte minne innebygd, og sistnevnte skal ifølge Sony kunne ta opp 11 timer med video.
På jakt etter videokamera? Les vår stortest av HD-kamera.
De har også 60x zoom, anti-riste-funksjon og ansiktsgjenkjenning.
Felles for dem alle er opptak basert på intern flash-hukommelse, som kan suppleres med lagring på Memory Stick. Ettersom tradisjonelle medier som DVD, bånd og harddisk ikke benyttes, er resultatet meget stabile, støysikre og prisgunstige modeller.
Den nye flash-baserte SD-serien fås i fargene sølv, rød og blå, og er tilgjengelige fra og med februar 2009. DCR-SX30 koster rundt 3.300 kroner, mens toppmodellen 4.000 kroner.
Sony kommer også med et kamera som kan ta video i høydefinisjon, også det med flash-basert minne.

HDR-CX105 har en oppløsning på 1920x1080 og har åtte gigabyte internminne. Også denne modellen kan utvide minnet ytterlige med Memory Stick. Videokameraet kommer med en Exmor R CMOS-sensor, som dobler lysfølsomheten sammenlignet med standard definisjons videokameraer, skriver Sony i sin pressemelding.

HDR-CX105 kan også ta stillbilder, med funksjoner som smil- og ansiktsgjenkjenning. Den nye funksjonen Highlight Playback finner automatisk klipp fra bestemte datoer, og setter sammen utvalgte opptak og stillbilder.

HDR-CX105 fås i fargene sølv, rød og sort, fra og med mars. Prisen ligger rundt 6.500 kroner.

Mer om
annonse