Til hovedinnhold

Med HD-video i lomma

HD-video har etter hvert blitt langt mer tilgjengelig. Ikke minst har små videokameraer som Flip HD og Vado HD gjort at det er mulig å ha HD-kameraet i lomma. Det kan vi vel også si at Samsung Omnia HD gjør. Nå er også Sony med på denne bølgen.
Riktignok har elektronikkgiganten hatt noen små HD-kameraer før, men de har sjelden vært på det nivået som Mobil HD Snap-kameraet.
Ta film av deg selv
Kameraet som også går under navnet, eller betegnelsen MHS-PM1, gjør det mulig å ta opp video i oppløsning på 1440 x 1080 punkter med en hastighet på 30 bilder i sekundet. Samtidig er det også mulig å ta stillbilder med en oppløsning på 5 piksler.
Kameralinsen kan roteres 270 grader og har fire ganger digital zoom. Det at den kan roteres såpass mye betyr at det er enkelt å ta opp filmer eller ta bilder der du selv er med.


Det er fire ulike opptaksalternativer som gir bedre opptak i forskjellige situasjoner. Dette er sport, landskap, lite lys og baklys. Videre har kameraet dedikerte knapper for opptak og foto.
Trenger minnekort
Prisen på det nye kameraet vil være 1 800 kroner og det skal være på det norske markedet i løpet av oktober. Kameraet har minnekortstøtte (Memory Stick Pro Duo), men ifølge vår informasjon følger ikke dette med.
Et 16 gigabytekort av typen som kreves koster ifølge vårt eget prissøk her på Teknofil.no fra 525 kroner til 979 kroner. Med et minnekort av den størrelsen skal det være mulig å ta opp full HD-video i opptil 340 minutter.
Fokus på nett
Ikke overraskende er fokuset på nett ganske stort med den nye kameraet. Via den innebygde programvaren Picture Motion Browser Portable skal det være mulig å se gjennom og laste opp innhold direkte fra kameraet, med bare et par tastetrykk.

Etter opptak kan favoritter forhåndsvelges for opplasting med Sharemark-knappen på kameraet. Når det kobles til Mac eller PC via medfølgende USB-kabel og programvaren PMB Portable overfører innholdet til Picasa Web Albums og YouTube eller Dailymotion avhengig av om det bilde eller video som skal lastes opp.

Det er selvsagt mulig å dra og slippe stillbilde- og videofiler til mapper på datamaskinen også.

Mer om
annonse