Til hovedinnhold

Creative klare med billigkamera

Forrige uke begynte ryktene å gå om at Creative ville lansere et billig videokamera. Kameraet skulle kunne ta opp to timer video og enkelt plugges til en maskin.
Prisen i USA var annonsert til 100 dollar, cirka 500 norske kroner. Nå er kameraet bekreftet.
Lite, lett og billig
Mandag denne uken la Creative ut sitt nye videokamera til salgs på sine amerikanske nettsider. Kameraet, kalt Vado, kommer med 2GB minne og har en oppløsning på 640 x 240. Du skal selv kunne velge om du vil ta opp video i god eller dårlig kvalitet. Om du velger god kvalitet skal du få en time opptak og med dårlig kvalitet får du to timer lover Creative.
Kameraet veier 84 gram, har en to tommer stor LCD-skjerm og kommer med oppladbart batteri. Via en innebygd USB-pinne kan du enkelt koble kameraet til din maskin.
Du kan selv velge om du vil ha kameraet i sølv eller rosa.


Med Vado skal du lett og billig kunne ta opp, lagre og dele dine minner lover Creative
Vil kapre billigmarkedet
Med dette kameraet forsøker Creative å kapre et marked som lenge har vært oversett. I USA har kameraet The Flip, som har cirka de samme spesifikasjonene som Vado, lenge vært populært. Markedet har vist seg å like det billige kameraet som enkelt kan bringes med.
Creative har foreløpig ingen klare lanseringsplaner for kameraet i Norge, men til forskjell fra The Flip er det sikkert at kameraet vil bli tilgjengelig her i landet.
Om lanseringen kommer tidsnok til at du kan bruke nyvinningen til å lagre dine ferieminner er derimot tvilsomt.

Mer om
annonse