Til hovedinnhold

Nye apper lar deg redigere Google Docs på iOS

Google lanserer tre nye apper til erkekonkurrentens operativsystem.

Google lanserer nå tre nye apper som har iOS-brukere redigere dokumenter i tekstbehandlingsprogrammet Google Docs, regnearkløsningen Google Sheets, og presentasjonsløsningen Google Slides.

I tillegg til å kunne opprette og redigere dokumenter, vil appene også gi iOS-brukerne muligheten for samtidig redigering med flere brukere, for eksempel deltagere i samme prosjekt. Dette er en av funksjonene som har gjort Google Docs-løsningen populær blant eksisterende brukere, skriver Apple Insider.

Hittil har Google Drive-appen (Googles nettskyløsning) vært eneste mulighet for iOS-brukere som ønsket å bruke Googles produktivitetssuite. Nå ønsker Google å gi brukerne en mer robust opplevelse, ifølge en bloggpost fra selskapet.

Kjemper om brukernes gunst

Google er bare én av flere aktører som konkurrerer om iOS-brukernes gunst når det gjelder kontorprogramvare. Microsoft har nylig lansert Office for iPad med masse ny funksjonalitet. I tillegg kommer Apples egen iWork, som er suverent mest brukt blant iOS-brukerne.

Kontor-apper er svært populære og godt brukt. Da Microsoft lanserte Office for iPad, gikk appen rett til topps i App Store. I Danmark har Telenor valgt å gi bort gratis Office med enkelte av sine abonnementspakker for å trekke til seg kundene.

Sammen med Polaris Office er disse tre de største på markedet for kontorapper for mobiler og nettbrett. Kampen om kundenes oppmerksomhet gjør at det stadig lanseres nye og oppdaterte tjenester.

Les mer: Nå kan du skrive ut med Office for iPad

Kilde:Apple Insider

Les også
Nå pensjoneres QuickOffice
Les også
Google mer verdt enn Apple
Les også
Office-kampen: Google, Apple eller Microsoft?
Les også
Microsoft med «gavepakke» til proffkunder
Les også
Nå kan du redigere gratis med Polaris
Les også
Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud
Les også
Nå får du Office på iPad
Les også
Fem ting Android-telefoner gjør bedre enn iPhone
annonse