Nyhet

Google mer verdt enn Apple

Er nå verdens mest verdifulle merke.

På den siste rankingen av verdens 100 mest verdifulle merker, sparket Google Apple ned fra tronen, skriver phandroid.com.

Millward Brown, et analysebyrå eid av Nielsen, fokuserer på utviklingen innen merkevarer, media og kommunikasjon. De har publisert listen BrandZ Global Top 100 siden 2006. Der har Apple beholdt førsteplassen i tre år, men nå er det brått slutt.

Dramatiske endringer

De siste tallene fra Millward Brown viser nemlig store endringer for begge selskaper, dog i hver sin retning. Apple falt hele 20 prosent i verdi, mens Google opplevde en økning på 40 prosent i forhold til fjoråret. Verdiene på selskapene ble satt til henholdsvis 148 og 159 milliarder dollar.

Det er ingen fare for at Apple går konkurs med det første, men ifølge Millward Brown var selskapet ett av kun 18 som tapte seg i verdi det siste året. Det er bekymringsverdig for Apple.

Microsoft fikk en kraftig opptur, med en økning på rause 29 prosent. Det betyr at de fire mest verdifulle selskapene i 2014 sysler med teknologi, med Microsoft på fjerde plass, fulgt av IBM på tredje, Apple på andre og Google på topp.

Apple innoverer ikke

Oscar Yuan, nestsjef ved Millward Brown Optimor i New York, mener at Apples mangel på innovasjon og nye produkter må ta skylden for nedturen. Det kreves mer enn evolusjon for å holde seg på toppen. På den andre siden har Google vært svært så aktive i utviklingen av nye produkter, slik som Google Glass, Project Ara, selvgående biler og WiFi-ballonger, skriver phandroid.com.

Da gjenstår det å se om lanseringene av iPhone 6 og iWatch vil være nok til at Apple gjenerobrer tronen, eller om Android Wear og andre prosjekter sikrer en komfortabel ledelse for Google.

Les også: Apple og Google slutter patentfred

(Kilder: millwardbrown.com, phandroid.com)

Les også
Googles selvbyggertelefon har fått skikkelig kamera
Les også
Nettbrettmarkedet dabber av
Les også
Apple og IBM sammen i bedriftsmarkedet
Les også
– iPhone er et statussymbol
Les også
Google-nettbrett kan få avanserte 3D-sensorer
Les også
Mener Apple bryter norsk lov
Les også
Apple ansetter NokiasLumia-sjef
Les også
Google lar deg betale med Glass
Les også
Nye apper lar deg redigere Google Docs på iOS
Les også
Google vil selge Project Ara fra januar neste år
Les også
Nå har Google halve Internett-markedet
annonse