Nyhet

Se hva som er nytt i iWork for iOS, OS X og iCloud

Apples gratis kontorpakke har blitt penere og nyttigere.

Noen dager etter at Microsoft slapp sin etterlengtede Office for iPad, som stort sett har fått godt skussmål, er det Apples tur til å oppdatere sin kontorpakke. iWork er gratis for alle med nye iOS- og OS X-produkter, mens gratisversjonen av Office for iPad mangler redigeringsfunksjoner.

Først og fremst har iWork nå full Retina-støtte når du bruker den via iCloud, og et renere og mer elegant grensesnitt og bedre kompatibilitet. I iWork for iCloud kan filer nå åpnes direkte fra iCloud Mail, skriver Apple Insider.

Mange forbedringer i Pages

Tekstbehandleren Pages for iOS har fått dokumentsøk etter navn, bedre tekstbryting, nye maler og mulighet til å dele dokumenter som er låst for redigering («read-only»). Mac-versjonen har i tillegg fått forbedret klipp og lim-funksjon, utvidet tekstboksstøtte, bedre AppleScript-støtte og mulighet for egendefinerte dataformater. I tillegg er støtten for fotnoter forbedret.

Numbers snakker bedre med Excel

I likhet med Pages har regnearket Numbers for iOS fått en funksjon der du kan dele dokumenter som er låst for redigering, dokumentsøk etter navn, fremdriftsindikator for utregninger, raskere CSV-importering og bedre kompatibilitet med Microsoft Excel. Mac-versjonen har i tillegg forbedret tekstboksfunksjonalitet, mulighet til egendefinerte dataformater og tabeller, samt bedre utskriftsstyring. I tillegg kan du enkelt oppdatere regneark ved å importere CSV-filer med dra-og-slipp.

Keynote finner tonen med PowerPoint

Presentasjonsprogrammet Keynote for iOS kan nå eksportere til PowerPoint-formatet PPTX. Du kan søke etter presentasjoner, det er kommet en rekke nye overganger, samt mulighet til å låse filer så de bare kan vises og ikke redigeres. I tillegg kan du bruke fingeren til å notere og tegne på bildene under presentasjonen.

Mac-versjonen av Keynote har i tillegg fått forbedret Magic Move-funksjon, mulighet for bevegelsesuskarphet på animasjoner, angivelse av start og stopp på filmer, støtte for animerte GIF-er og forbedret søk i Media Browser.

Foreløpig er iCloud-versjonene av Pages, Numbers og Keynote i beta.

Microsoft med annen prismodell

Mens iWork er gratis på nytt Apple-utstyr og på iPad, må du ha et Microsoft Office 365-abonnement for å redigere filer i Microsofts Office på iPad. Dette koster 799 kroner i året for privatpersoner, for inntil fem PC-er/Mac-er og fem mobile enheter, eller 30 kroner per bruker i måneden for bedrifter.

Mange konkurrerende kontorapper på iPad er gratis, som Kingsoft Office og Googles Quickoffice. Disse har både Microsoft Office-kompabilitiet og redigeringsfunksjoner i større eller mindre grad. For å sukre pillen har imidlertid Microsoft gjort iPhone- og Android-appen Office Mobile gratis for hjemmebruk, og denne har redigeringsfunksjoner.

Du kan laste ned iWork for iOS her: Keynote - Numbers - Pages
Mac-versjonen finner du her: Keynote - Numbers - Pages

iCloud-versjonen finner du på iCloud.com.

Les mer om alternativet Microsoft Office for iPad her »

(Kilde: Apple Insider, App Store)

Les også
Lyst på Office 2016 til Mac-en?
Les også
Versjon 5.1 av Android kan være klar om kort tid
Les også
Office-kampen: Google, Apple eller Microsoft?
Les også
Nye apper lar deg redigere Google Docs på iOS
Les også
Office for iPad får støtte for utskrifter
Les også
Nå kan du redigere gratis med Polaris
Les også
Nå får du Adobe Lightroom til iPad-en
Les også
– iOS-apper krasjer oftere enn Android-apper
Les også
Nå får du Office på iPad
Les også
Norsk søketeknologi i ny Office 365-app
Les også
Nå blir Office 365 sikrere
Les også
Slik er nye iWork for iPad og iPhone
annonse