Til hovedinnhold

– Sony skal produsere kameraet i neste iPhone

Vil doble antallet komponenter de leverer til Apple, ifølge avis.

Apple/Sony/montasje

Japans største finansmagasin, Nikkei, hevder at Sony skal doble antall kamerakomponenter det leverer til Apple det neste halvåret. Stemmer dette, kan det bety at Sony i praksis vil levere hele hovedkameraet til neste iPhone.

Både foran og bak

Sony leverer allerede over 100 millioner CMOS-sensorer (complementary metal-oxide semiconductor) til Apple i året, hvorav de fleste går til hovedkameraet til iPhone. Med en ny avtale kan dette tallet dobles, til 200 millioner.

I tillegg er det en god sjanse for at frontkameraet på iPhone også inneholder mange deler produsert av den japanske giganten, ifølge Nikkei. Magasinet gikk deretter videre og proklamerte at Sony isåfall ville kunne tjene hele 360 milliarder yen årlig på dette salget, eller omtrent 21,5 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Lukrativt samarbeid

Apples nåværende toppmodell i mobilsegmentet, iPhone 5S, har fått skryt for kameraet sitt. Mange av komponentene ble også der sannsynligvis levert av Sony, og det kan se ut til at selskapet virkelig har fått fingrene i et lukrativt samarbeid.

Ifølge Nikkei skal Apple også ha oppfordret Sony til å kjøpe opp den japanske databrikkeprodusenten Renesas Electronics. Dette gjør isåfall ryktet om en avtale mellom de to gigantene enda mer sannsynlig – dersom det stemmer.

Kommer Apple også med en iWatch?
Apple bekrefter at de «jobber med noe nytt» »

(Kilde: Cnet, BGR via Nikkei)

annonse