Til hovedinnhold

Apple selger billig-iPhone i India

Støvsuger lagrene for iPhone 4.

Shutterstock / Kurt Lekanger / montasje

Apple trodde den litt rimeligere iPhone 5C skulle bli en salgssuksess i markeder som India, der kundene er svært prisbevisste.

5C har imidlertid vist seg å være for dyr for det indiske markedet, med en utsalgspris på ca. 5 000 kroner regnet om fra lokal valuta.

Derfor relanserer nå Apple 8GB-versjonen av iPhone 4 i det indiske markedet. Ved hjelp av subsidier og tilbakekjøpsordninger skal prisen presses ned i 1 500 kroner, mot en tidligere utsalgspris på 2 600 kroner.

Apple iPhone 4S.

Blør markedsandeler til Samsung

Siden Apple har sluttet å produsere iPhone 4 er det ventet at de vil støvsuge lagrene i andre land for å dekke etterspørselen. Mens etterspørselen etter iPhone 4 har falt i andre land etter lanseringen av iPhone 5C og iPhone 5S er det ventet at den vil øke i India etter relanseringen.

Før Apple droppet iPhone 4 hadde selskapets mobiltelefoner en markedsandel på 15-20 prosent mot Samsungs 50 prosent i prissjiktet mellom 1 500 og 2 000 kroner. Etter at Apple droppet iPhone 4 fra det indiske markedet, økte Samsungs andel til 70 prosent.

Apples markedsandel i det indiske markedet som helhet nådde toppen på fire prosent i siste kvartal 2012. I samme periode året etter hadde andelen falt til 1,4 prosent. I samme periode økte Samsung sin markedsandel fra 33 til 44 prosent.

Les mer: Kommer Nokias Android-mobil likevel?

Kilde: (Times of India)

annonse