Til hovedinnhold

Apple og Samsung nesten alene på 2013-toppen

Kun én annen produsent kom inn på listen over årets ti mest solgte mobiler hos NetCom.

Shutterstock / 158641493

Apple og Samsung dominerte fullstendig i 2013, viser ferske salgstall fra NetCom. På listen over de mest solgte smartmobilene i 2013 har Apple og Samsung hele ni av ti plasser.

Mange Note 3 under juletreet

Sony Xperia Z var den eneste Sony-mobilen på listen over de mest solgte mobilene hos NetCom i 2013.Foto: Sony

Sony Xperia Z er den eneste mobiltelefonen som har klart å snike seg inn på topplisten, på en niendeplass. Øverst på listen finner vi Apple iPhone 5, etterfulgt av Samsung Galaxy S4. Apples nye iPhone 5S er den sjette mest solgte telefonen i 2013.

– Nordmenn har fortsatt iPhone som sin favoritt, og har tatt svært godt i mot nykommerne 5C og 5S, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom. – iPhone har fem varianter inne på listen, mens Galaxy har fire. Salgsstatistikken for årets siste måned viser dessuten at Samsung Galaxy Note 3 har vært årets julegave for mange, den har klatret opp på andre plass i desember.

Også konkurrenten Telenor har iPhone 5S på førsteplass blant de mest solgte telefonene i desember, med iPhone 4S og 5C på henholdsvis andre og tredje plass, etterfulgt av Samsung Galaxy S4 og S4 Active. Galaxy Note 3 kommer først på en 9. plass på Telenors liste.

– For januar forventer vi at Apple blir størst også denne måneden, og vi i Telenor tipper det blir små endringer i januar generelt, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Les også: Apples toppmodell stryker i antennetest

Disse telefonene solgte best i 2013, ifølge NetCom: (Klikk for å gå til test hos Amobil)

1. Apple iPhone 5
2. Samsung Galaxy S4
3. Apple iPhone 4S
4. Samsung Galaxy SIII
5. Apple iPhone 4
6. Apple iPhone 5s
7. Samsung Galaxy SIII LTE
8. Samsung Galaxy Note 3
9. Sony Xperia Z
10. Apple iPhone 5c

Og dette var de mest solgte i desember:

1. (1) Apple iPhone 5s
2. (5) Samsung Galaxy Note 3
3. (2) Samsung Galaxy S4
4. (3) Apple iPhone 5c
5. (7) Apple iPhone 4S
6. (4) Apple iPhone 5
7. (6) Sony Xperia Z1
8. (8) Samsung Galaxy S4 Active
9. (9) Samsung Galaxy SIII LTE
10. (-) Samsung Galaxy S4 Mini

Lista er basert på salg av mobiltelefoner på netcom.no, i de 59 NetCom-butikkene, gjennom kundesenteret og gjennom forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.

PS! På vår Prisguide-tjeneste finner du beste pris på disse mobilene, og kan også sette opp prisvarsling, slik at du får beskjed når telefonen går ned i pris.

Les mer: Dette er viktig når vi kjøper mobil

annonse