Til hovedinnhold

– iPhone 5C selger skuffende dårlig

Apple-sjefen innrømmer salgssvikt og dropper trolig iPhone 5C.

Apple

Apple-sjef Tim Cook innrømmer at iPhone 5C har solgt dårligere enn forventet. Det er historisk fra et selskap som aldri kommenterer salget av enkeltmodeller.

– Etterspørselen etter iPhone 5C har vist seg å være annerledes enn vi trodde, sa Cook i forbindelse med selskapets resultatpresentasjon for fjerde kvartal 2013.

Cook forklarer salgssvikten for iPhone 5C med at kundene rett og slett er blitt for fascinert av iPhone 5S.

– Vi tror kundene er blitt veldig opptatt av fingeravtrykksteknologien i iPhone 5S. Kombinert med flere ting som er unike for den telefonen har det gitt 5S en høyere andel av salget, sa Cook.

Dropper plast

Dette kommer samtidig som Wall Street Journal melder at Apple kommer til å droppe iPhone 5C i løpet av 2014. Ifølge den tradisjonsrike finansavisa kommer Apple til å droppe telefoner med plastdeksel neste gang de oppdaterer sin iPhone-kolleksjon.

Tidligere har analytikere levert flere mulige forklaringer på hvorfor salget av 5C ikke lever opp til forventningene. Én forklaring kan være at prisforskjellen opp til topppmodellen iPhone 5S er for liten. Mange har også trodd at iPhone 5C-salget ville ta seg opp etter hvert, og at denne modellen vil gjøre det bedre hos de som kjøper subsidierte telefoner.

Totalt solgte Apple iPhone-telefoner for 51 millioner dollar i fjerde kvartal. Dette var ny rekord, men likevel lavere enn markedets forventninger på 55 millioner dollar.

Les mer: Android-kunder flørter med iPhone 5C

Kilde: (Apple Insider)

annonse