Brillefritt hologramsystem i 3D

Forskere og organisasjoner driver stadig og utvikler ulike former for holografiske visningsformater, og denne gangen har selveste DARPA kommet på banen med teknologi som i første omgang skal kunne benyttes av militære.

Dette nye holografiske 3D-systemet blir kalt Urban Photonic Sandtable Display (UPSD) og er ment å bidra til å løse planleggingssmessige problemer for militære ledere i felten – spesielt i urbane strøk som er vanskelig å få oversikt over på et todimensjonalt kart.

3D i storformat

UPSD skal sørge for et 360-graders, tredimensjonalt holografisk bilde i sanntid med farger. Militære kommandører vil slippe å bruke 3D-briller for å se hologrammet korrekt, og de vil også kunne dra nytte av størrelsen – UPSD kan justeres opp til 1,8 meter diagonalt og ha en visuell dybde på inntil 12 tommer.

Teknologien har blitt utviklet av Zebra Imaging, som tidligere har stått bak tredimensjonal printing. Informasjon til det holografiske kartet vil komme fra droner som scanner miljøet med lasere.

Det er ennå ikke kjent når Urban Photonic Sandtable Display vil bli tilgjengelig for det amerikanske militæret. Teknologien kan likevel være et viktig skritt i retning av liknende produkter i det digitale hjem i fremtiden.

(Kilder: 3D-Display-info, DARPA, Engadget)

Les også
Er dette fremtidens telefonsamtale?
Les også
Er dette fremtidens dataskjerm?
Les også
Microsofts nye hologram nærmer seg Star Wars
Les også
Dette 3D-displayet behøver ikke skjerm
Les også
Microsoft viser interaktivt hologram
Les også
Satser videre på ekte 3D
Les også
Hva tror du dette er?
Les også
Holder holografisk motevisning
Les også
Se verdensrommet i 8K
Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
Les også
3D-formatkrig på trappene
Les også
5D-skjerm vises frem
Les også
Utvikler hologram-TV
annonse