Er dette fremtidens telefonsamtale?

TeleHuman tilbyr 360 graders 3D-videochatting.

I sci-fi-filmer ser vi ofte at folk kommuniserer via hologrammer, og nå ser det ut til at dette ikke lenger bare er ren fantasi. Et lag med forskere fra Queen's University i Canada har utviklet et videokommunikasjonssystem som lar deg snakke med en tredimensjonal representasjon av en person på den andre siden av "telefonrøret".

Forskerne tar i bruk temmelig vanlige komponenter i sin høyst uvanlige kommunikasjonsplattform. De bruker flere Microsoft Kinect-sensorer og et 3D-kamera for å ta opp et tredimensjonalt bilde av personene som fører samtalen.

Mottakeren får et 360-graders 3D-bilde av den han snakker med, og dette blir skapt via en 3D-projektor som projiserer bildet på innsiden av en sylinder med et kurvet speil.

Resultatet er to mennesker som snakker med livaktige, projiserte bilder av hverandre. Forskerne kaller systemet TeleHuman.

Kroppsspråk

Det sies at mesteparten av kommunikasjonen mellom mennesker foregår på en ikke-verbal måte, det vil si gjennom kroppsspråk. TeleHuman lar brukere formidle kroppsspråk som ellers ville ha gått tapt i en vanlig telefonsamtale eller en videosamtale i 2D.

TeleHuman-systemet lar deg til og med gå rundt sylinderen, slik at du også kan se personen fra siden og bakfra.

– Hvorfor bruke Skype når du kan snakke til et 3D-bilde i full størrelse av en annen person, spør professor Roel Vertegaal, som har guidet prosjektet, retorisk.

Fullstendig blottet

TeleHuman er ikke bare positivt nytt for verdens befolkning. Du blir fullstendig blottet av et slikt system, og kan ikke lenger gjemme deg bak den blinde telefonen med uflidd hår, poser under øynene eller hva enn det måtte være du skulle likt å holdt privat under telefonsamtalen.

På den annen side kan diverse telefontjenester få en positiv oppblomstring med et slikt system. Uansett vil brukeren selv kunne styre om han vil bruke slik videooverføring eller ikke, og det blir spennende å se når dette blir utbredt i de tusen hjem.

Se demonstrasjonen av systemet i videoen nedenfor:

(Kilde: Queen's University Media Lab)

Les også
Microsofts nye hologram nærmer seg Star Wars
Les også
Microsoft viser interaktivt hologram
Les også
Brillefritt hologramsystem i 3D
Les også
Utvikler hologram-TV
annonse