5D-skjerm vises frem

Hvis du befinner deg i New York City for tiden eller har planer om å reise dit i umiddelbar fremtid, kan du sjekke ut dette sprø prosjektet på Museum of the Moving Image. Stewart Filmscreen – produsent av projeksjonsskjermer – viser frem en utstilling kalt "RealTime UnReal installation" som bruker selskapets såkalte Silver 5D-skjerm.

5D er i så måte en gimmick for å beskrive skjermens evne til å vise både 2D og 3D (2D+3D=5D). Installasjonen er designet av Thomas Soetens og Kora Van den Bulcke fra Workspace Unlimited, og benytter Silver 5D-skjermen for å demonstrere moderne 3D-muligheter.

Fusjon mellom fysisk og digitalt rom

Utstillingen skal vise fusjonen mellom fysisk og digitalt rom, og dette blir illustrert ved å bruke to stereoskopiske projeksjoner på en tosidig projeksjonsskjerm og programvare fra en spillmotor som har blitt skreddersydd og spesialtilpasset av kunstnerne.

Prosjektet skal blant annet vise umulige perspektiver og samtidige hendelser for å endre og leke med vår tradisjonelle oppfattelse av rom, noe som vitterlig høres spennende ut.

"RealTime UnReal er en oppslukende og interaktiv visning som oppmuntrer besøkende til å gå rundt skjermen, noe som gjør evnen til å ha flervinklet 3D nødvendig for suksessen til prosjektet," sier Soetens. "Stewart Filmscreen er den eneste produsenten som kunne levere den tekniske innovasjonen, produktkvaliteten og profesjonelle servicen vi trengte for å forsikre oss om at vår kreative visjon kunne bli virkelighet."

Utstillingen startet 15. januar og skal vises i seks måneder til på Museum of the Moving Image. Rykter sier at utstillingen etterpå skal flyttes til andre steder, noe som bidrar til å øke sjansene for å se prosjektet hvis man er i USA fremover.

(Kilde: Electronic House)

Les også
Hva tror du dette er?
Les også
Enormt display med 156 skjermer
Les også
Se verdensrommet i 8K
Les også
Alternativ 3D med hodesporing
Les også
Brillefritt hologramsystem i 3D
Les også
Ett skritt nærmere ekte 3D
Les også
15 millioner vil ha 3DTV-er i 2012
Les også
Sony viser tennis i 3D
Les også
Første 3D-LED fra Panasonic
Les også
Syk brillefri 3D-teknologi
Les også
– Aktiv lukker-3D helsefarlig
Les også
Sony tar oss med inn i fremtiden
annonse