Til hovedinnhold

Acers nye billigmodell skal være enda bedre i sollys

Lanserte nye og tynne mobiler på MWC.

Acer

Acer har lansert en ny mobiltelefonserie, Liquid Zest. Foreløpig finnes telefonen i to varianter; Zest og Zest 4G. Begge telefonene er i den rimeligere enden av prisskalaen, med veiledende priser på henholdsvis 109 og 149 euro – altså rundt 1000-1400 kroner.

Acer Liquid Zest.
Acer

Forskjellen mellom de to er at Zest kommer med en firekjerners prosessor på 1,3 GHz, mens Zest 4G har en firekjerners prosessor på 1,0 GHz. Det er kun Zest 4G som har støtte for LTE/4G – og det er kanskje litt underlig at Acer har valgt å benytte det som på papiret ser ut som en svakere prosessor i 4G-versjonen. Det går imidlertid ikke frem av Acers pressemelding nøyaktig hva slags prosessorer det er snakk om, så det kan tenkes at prosessoren i Zest 4G er mer avansert enn den som sitter i den vanlige Zest-varianten – til tross for lavere klokkefrekvens.

Bedre i sollys

Liquid Zest har en 5-tommers skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter. Ifølge Acer har skjermen det Acer kaller «Zero Air Gap», som betyr at all luft mellom berøringspanelet og LCD-modulen i skjermen er fjernet. Det innebærer ifølge Acer at det skal være mindre refleksjoner og at skjermen skal bli lettere å lese i sollys.

I tillegg brukes det Acer kaller One-Cell Touch, som betyr at det berøringsfølsomme laget skal være flyttet til det ytterste laget av skjermen.

Telefonen kommer ellers med appen Acer BluelightShield, som gjør det mulig å kontrollere hvor mye blått lys som skal brukes for å vise bildet på skjermen. Det å stirre inn i en blå skjerm kan gjøre det vanskeligere å få sove om kvelden, og det å justere til en litt varmere fargetemperatur kan også gjøre det mer behagelig for øynene å se på skjermen. Tilsvarende teknologi finner vi i iOS 9.3, som Apple kommer med snart – og det er også en løsning vi kjenner fra appen F.lux.

Hovedkameraet er på 8 megapiksler, mens frontkameraet er på 5 megapiksler. Operativsystemet er Android 6.0.

Telefonene kommer til Norge i løpet av våren, men norske priser er ikke klare ennå.

Du finner alle nyhetene fra Mobile World Congress på vår samleside »

annonse