Til hovedinnhold

Dette er Microsofts nye billig-mobil i metall

Lumia 650 er lansert.

Microsoft

Ryktene om en Lumia 650-mobil fra Microsoft har versert i et par måneder nå, men nå er den nye Windows 10-mobilen omsider offisielt lansert.

Lumia 650 er en forholdsvis rimelig mobiltelefon, med en prislapp som er oppgitt til 1999 kroner inkl. mva. Dermed er den litt dyrere enn Microsoft Lumia 640 – som vi ga karakteren 9/10 og vårt anbefalt-stempel da vi testet den i april i fjor.

Aluminiumsramme

Microsoft (og Nokia før det) har sverget til polykarbonat (en type plast) i sine mobiltelefoner tidligere, men med Lumia 650 har selskapet gått over til en ramme av aluminium. Den har imidlertid et avtagbart bakdeksel, og det går ikke frem av opplysningene fra Microsoft hva dette er laget av. Sannsynligvis er det polykarbonat eller en annen type plast.

Microsoft Lumia 650. Microsoft

Lumia 650 har en 5-tommers skjerm med oppløsning på 720 x 1280 punkter. Skjermen er av typen AMOLED, i motsetning til Lumia 640 som brukte et LCD-panel. En av fordelene med AMOLED er at telefonen kan vise for eksempel klokkeslett permanent på en svart skjerm, uten at det går særlig ut over strømforbruket. På en OLED-skjerm er det nemlig bare de bildepunktene som lyser som bruker strøm, i motsetning til en LCD-skjerm som aktiverer bakbelysning for hele skjermen selv om det skal vises bilde kun på deler av skjermen.

Telefonen er basert på en Qualcomm Snapdragon 212-brikke med fire ARM Cortex-A7-prosessorkjerner på 1,3 GHz hver. Det er 16 GB lagringsplass og mulighet for MicroSD-kort, og telefonen kommer med et 2000 mAh-batteri. Det høres lite ut på papiret – men Microsoft oppgir taletiden på 4G til 16 timer.

Tynnere enn forgjengeren

Med en tykkelse på 6,9 millimeter er telefonen merkbart tynnere enn Lumia 640 – som var 8,8 millimeter tykk.

Lumia 650 er 6,9 millimeter tykk.

Operativsystemet er selvfølgelig Windows 10, og Microsofts Office-apper følger med.

Telefonen kommer i matt svart eller hvit og blir tilgjengelig i Norge i løpet av mars 2016, får vi opplyst fra Microsoft Norge. Det vil være mulig å forhåndsbestille den hos Elkjøp, Expert og Komplett.no fra og med fredag 19. februar.

Ifølge ryktene skal Lumia 650 være den eneste nye Lumia-modellen fra Microsoft i år. I stedet vil Microsoft bruke kreftene sine på det som angivelig skal være en Surface Phone.

Les testen av Lumia 640:
Ferdig snakka: Du får ikke mer mobil for 1500 kroner »

(Kilde: Microsoft)

annonse