Dette er en projektor for gamere

Predator Z850 har «ultrakort» kastelengde og svært bredt bildeformat.

Det har vært litt stille på projektor-fronten i det siste, men nå har Acer inntatt scenen med brask og bram. I en fersk pressemelding har selskapet nemlig kunngjort en temmelig forseggjort projektor-modell spesifikt rettet mot spillere.

Modellen heter Predator Z850 og skal ifølge Acer være den aller første laserprojektoren med ultrabredt bildeformet laget for spillere.

24:9

Med «ultrabredt» menes ikke 21:9-formatet som vi blant annet kjenner fra en del skjermer, men derimot det enda bredere formatet 24:9. Dette er 50 prosent bredere enn 16:9-formatet. Modellen har dermed et svært vidt synsfelt, noe Acer altså mener gjør den egnet for spill.

I tillegg til denne egenskapen har projektoren også en såkalt «ultrakort» kastelengde på 18,5 tommer, altså cirka 47 centimeter, som skal gi fleksibilitet når det gjelder plassering og hindre blokkering av bildet i kritiske spilløyeblikk.

Acer Predator Z850.

120 tommers bilde

Fra denne avstanden skal projektoren være i stand til å vise bilder på opptil 120 tommer. Av andre tekniske spesifikasjoner opererer modellen med den noe uvanlige oppløsningen 1920 x 720 piksler og har en lysstyrke på brukbare 3000 lumens.

Predator Z850 kan eller skryte på seg et kontrastforhold på 100 000:1, som definitivt er et høyt tall, og en laserdiode-levetid på 30 000 timer.

Projektoren blir i første omgang kun tilgjengelig i USA med en lettere avskrekkende prislapp på 5000 dollar, cirka 41 500 kroner. Når den eventuelt blir tilgjengelig her på berget, og til hvilken pris, er uvisst.

Acer slapp også nylig en Chromebook: Den får lekker innpakning og heftig batteritid »

Les også
Acer Revo Build M1-601: Acer har tenkt nytt og godt, men gjort det feil
Les også
Acers nye billigmodell skal være enda bedre i sollys
Les også
Acer har sluppet sin ekstra brede superskjerm
annonse