Denne mobiltelefonen lades ved hjelp av sollys

Kyocera har vist frem en ny prototype på MWC-messen.

Vi har sett mange snedige mobilvarianter hittil på MWC-messen, og nå kommer det enda et. En relativt ukjent japansk mobilprodusent ved navn Kyocera har nemlig vist frem en mobiltelefon som lades ved hjelp av sollys.

Mobilen er utviklet i samarbeid med det franske solcelleselskapet Sunpartner Technologies, som kunngjorde mobilen i en pressemelding tidligere denne måneden.

Gjennomsiktig solcellelag

Mobilen eksisterer ennå kun som en prototype og har tilsynelatende ikke fått et navn. Kyocera viste frem en soldrevet mobil også på MWC-messen i fjor, og årets modell skal altså by på en del forbedringer.

Alle de tekniske detaljene foreligger ennå ikke, men telefonen benytter et gjennomsiktig, fotovoltaisk lag som ligger under berøringsflaten på skjermen. Dette laget er rundt en halv millimeter tynt og lader altså mobilen med det naturlige lyset i omgivelsene.

Mobilen kan lades opp med en lommelykt.

Hardfør

Ifølge Sunpartner Technologies skal tre minutter med eksponering for lys gi rundt ett minutts taletid på mobilen.

I tillegg til solcelleladingen er den nye mobilen også bygget for å tåle en støyt, og er i tillegg vanntett. Dermed er meningen at den skal være et ideellt alternativ for folk som oppholder seg mye utendørs.

Mobilen har en 5-tommers skjerm med full HD-oppløsning, men utover dette er ikke spesifikasjonene ennå blitt avslørt. Også pris og eventuell lansering er uvisst på nåværende tidspunkt.

Her er en annen mobil som er beregnet for utendørsbruk: Acers nye billigmodell skal være ekstra god i sollys »

(Via Engadget)

Les også
Denne lille dingsen skal gjøre lommelykten på mobilen din mye kraftigere
Les også
Acers nye billigmodell skal være enda bedre i sollys
Les også
LGs nye mobiler byr på én spesiell egenskap hver
Les også
LG G5 får berøringssensitivt etui som lar deg bruke mobilen uten å pakke den ut
annonse