Til hovedinnhold

Watchcom: - iPad 2 er best på sikkerhet

Banker BlackBerry og Android i sikkerhetsanalyse.

Amobil.no

Ifølge sikkerhetsselskapet Watchcom har iPad 2 den mest komplette og omfattende sikkerheten. Det er konklusjonen i en sikkerhetsanalyse Watchcom Security Group har gennomført . I rapporten sammenlikner sikkerhetsselskapet iPad 2 (iOS 4.3.5), Blackberry PlayBook (Tablet OS 1.0.7) og Acer Iconia Tab (Android 3.0.1).

På bakgrunn av rapporten konkluderer sikkerhetsekspertene i Watccom med at OS er sikrest, med BlackBerrys Tablet OS på andreplass og Android Honeycomb på tredjeplass.

- iPad 2 er det sikreste nettbrettet på markedet i dag blant annet fordi det kommer ferdig kryptert ut av esken, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Testet og evaluert

Acer Iconia Tab
BlackBerry PlayBook

I analysen har Watchcom basert seg på informasjon fra uavhengige kilder og fra leverandører, i tillegg til at brettene er testet i WatchComs eget miljø med BlackBerry Enterprise Server (BES) og Microsoft Exchange 2010.

Watchcom har sett på autentisering, kryptering og kommunikasjon, sperring av funksjonalitet, sikker synkronisering av kritiske applikasjoner, administrasjon og policy, applikasjonssikkerhet og sikkerhetsutvidelser. Watchcom har også sett på hvilke sikkerhetsgodkjennelser og sertifiseringer nettbrettene har fått.

iPad får poeng for at kameraet kan sperres, mens Android trekkes for manglende støtte for kryptering av minnekort (PlayBook og iPad har ikke støtte for minnekort). iPad 2 og Iconia krypterer enheten, mens PlayBook kun krypterer arbeidsdata.

Samtlige har god støtte for sikker synkronisering av arbeidsdata, som e-post, kalender og kontakter.

Klar konklusjon

Basert på funnene i undersøkelsen trekker WatchCom følgende konklusjon:

■iPad 2 (iOS) har den mest komplette og omfattende sikkerheten
■God støtte for både Autentisering og Kryptering
■Eneste nettbrett som kan sperre kamera

■PlayBook har en unik tilnærming for å sikre arbeidsdata
■Har best støtte innen Applikasjonssikkerhet
■Mangler støtte for policyer og kryptering av privatdata
■Eneste nettbrett med sertifisering

■Acer Iconia Tab A500 (Android) har god støtte for Autentisering
■Nettbrettet støtter full kryptering av enheten
■Har størst utvalg i sikkerhetsutvidelser
■Samtlige nettbrett trenger bedre støtte innenfor Administrasjon og Policy

Men du har selvsagt lov til å trekke dine egne konklusjoner. Utgjør manglende mulighet for å kryptere private data en sikkerhetsrisiko for din bedrift? Skyldes manglende utvalg i sikkerhetsutvidelser at sikkerheten allerede er godt nok ivaretatt, og blir et nettbrett faktisk sikrere av at det er sertifisert?

Kan resultatet for Iconia Tab overføres til andre nettbrett med Honeycomb?

Når det gjelder sistnevnte har eksempelvis Galaxy Tab 10.1 ikke støtte for minnekort, og følgelig heller ikke behov for å kryptere det. Og hva Iconia Tab angår, så bruker den ikke lenger Android 3.0, men 3.1. Det betyr blant annet at den nå også har støtte for sikkerhetspolitikk som fordrer kryptering av minnekort.

Slik vi leser rapporten har samtlige nettbrett et akseptabelt sikkerhetsnivå, mens de har sine styrker og svakheter på litt ulike områder.

Hele rapporten finner du her.

annonse